Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2021-10-19 18:30:00

Balog Zoltán képviselői fóruma a közlekedésbiztonságról

Több, a választókerületéhez tartozó utca közlekedésbiztonsága érdekében hívott össze lakossági fórumot Balog Zoltán önkormányzati képviselő.

A városháza nagytermében megtartott tanácskozásán részletesen egyeztettünk a felmerült problémákról, amelyek közül a gyorshajtás generálja a legtöbb gondot. Mindenképpen meg fogjuk találni a megoldást, hiszen az érintett utcákban lakók biztonsága elsődleges szempont számunkra.

Köszönöm, hogy Képviselő úr folyamatosan tartja a kapcsolatot a lakossággal, és minél előbb igyekszik megoldást találni a felvetéseikre.


2021-10-17 08:00:00

Múltidéző múzeum

Megyénk kiállítótermei közül a békési Jantyik Mátyás Múzeumra többek között az a jellemző, hogy példamutató elkötelezettséggel ápolja a város messze földön is híres hagyományszeretetét - írta a megyei napilap.

Negyven éve egy igen érdekes, figyelemre méltó, új kiállítást nyitottak meg. A tárlat dr. Veress Endre történész hagyatékára épül, aki 1868-ban született ebben a kisvárosban. Az elmúlt század polgári élet vitelét bemutató gyűjteményt jól egészítik ki azok a bútorok, használati tárgyak, eszközök, amelyeket a békésiek adományoztak.

Városunk ma is bővelkedik a különleges tárgyi emlékekben. Nagyon fontos feladat, hogy a jövőben azokat még inkább megismertessük Békés lakóival.

 


2021-10-15 09:00:00

Ünnepi testületi ülésre készülünk

Jövő pénteken, október 22-én 15 órától ünnepi képviselő-testületi ülést tartunk a kulturális központban.

Ennek előkészítéséről, illetve szervezéséről egyeztettünk. Tavasszal a pandémiás helyzet miatt nem lehetett megrendezni az eseményt, amelyet így október 23-i nemzeti ünnepünkhöz csatlakozva tartunk meg. Az ünnepi ülésén találnak gazdára a városi elismerések is.

 


2021-10-14 10:00:00

Babacsomag Váradi Neldának

Nagy öröm számomra, hogy újabb babacsomagot adhattam át a választókerületemben, és személyesen köszönthettem Váradi-Nagy Juditot és kislányát, Neldát.

Ezúton is gratulálok a családnak, sok boldogságot és jó egészséget kívánok valamennyiüknek!

A babacsomag tartalma egy-egy Békés város címerével ellátott 62-es méretű body, újszülött ágynemű, kifogó, négy textilpelenka és két előke. Az ellátásra 2021. július 1-től terjeszthető elő kérelem, a nyomtatvány elérhető a Békési polgármesteri hivatalnál, a Békési Védőnői Szolgálatnál, illetve a www.bekesvaros.hu honlapon.


2021-10-13 09:00:00

Kolbászvigalom: Köszönet a segítőknek

Számos kedvező visszajelzést kaptunk a hétvégén megtartott II. Békési Kolbászvigalom programjával kapcsolatban.

Kedden külön megköszöntem szervezőtársaimnak azt az órási munkát, amit elvégeztek, hogy a rendezvény létrejöhessen, hogy több százan jól érezhessék magukat. Örülök, hogy ilyen kiváló csapattal dolgozhatok együtt.

Jövőre folytatjuk!


2021-10-12 17:30:00

Séta a mellrák ellen

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mellrák elleni sétát városunkban.

Az esemény díszvendége dr. Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő, a KDNP nőtagozatának elnöke és Dankó Béla országgyűlési képviselő volt.

A program a kulturális központban kezdődött, ahol beszédet mondott dr. Juhász Hajnalka. Informatív előadást tartott dr. Borbély Marianna és dr. H. Kovács Eszter fővédnök. Ezt követően az Erzsébet-ligettől a rózsaszín szökőkútig tartott a megelőzést, a szűréseket a középpontba állító séta. Utóbbi helyen köszöntőt mondott Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A program nagyon fontos vállalást teljesít, hiszen a prevenció, az egészségügyi szűrések nagyon lényegesek, de még mindig viszonylag kevesen élnek a lehetőséggel. 


2021-10-12 10:00:00

Aszfaltozás - Szív és Rózsa utca

Megkezdődtek a munkálatok.

Választókerületem két utcájában, a Rózsa és a Szív utcában is elkezdődött az aszfaltozás annak a városi beruházássorozatnak a részeként, amely keretében kilenc utca kap aszfaltburkolatot. A fejlesztés az időjárás függvényében hamarosan be is fejeződik.

A Szív utca és a Rákóczi utca kereszteződésénél található iskolaépületnél pedig új parkolókat létesítünk.


2021-10-11 15:45:00

Szombattól kapható Békés tortája

Városunk kiváló cukrászainak köszönhetően szombattól hétvégente már kapható a 2021-es Békés tortája, Kertészné Kozma Enikő „Nyári mámor” elnevezésű ínyencsége.

Ezúton is nagyon köszönöm azt az óriási munkát, amit a szakemberek végeztek, hogy az érdeklődők minél előbb megkóstolhassák a finomságot.

Az elmúlt napokban előbb megtörtént a torta próbasütése, majd elkészült a torta, ami megvásárolható. A finomságról túlzás nélkül mondható, hogy egészen különleges gasztronómiai élményt nyújt, aki eddig megkóstolta a különlegességet, mindenki nagyon elismerően nyilatkozott róla.

Nagyon fontos információ, hogy Enikő döntése értelmében minden eladott szelet torta árából 50 forint a békési Esély Állatvédő Egyesületet segíti majd.

Idén is elindítjuk a tavaly is nagy sikerrel zárult nyereményjátékot, amelynek részeként minden szelet torta megvásárlásakor a vevők egyedi azonosítóval ellátott kártyát kapnak, amellyel regisztrálni lehet a sorsolásra. A játék végén egy 100 ezer forint értékű utazási utalvány sorsolunk ki.


2021-10-11 09:20:00

Nyugdíjas találkozó

Az önkormányzat és a polgármesteri hivatal egykori munkatársait köszöntöttük a hagyományos nyugdíjas-találkozón a városháza ebédlőjében.

Nagyon fontosnak tartom ezeket a programokat, hiszen nagyon lényeges, hogy megköszönjük elődeinknek azt a munkát, amit a városért végeztek. Másrészt, az ilyen kötetlen beszélgetéseken megismerhetjük véleményüket, észrevételeiket, amelyekből sokat tanulhatunk.


2021-10-09 08:00:00

II. Kolbászvigalom - Szombat

A II. Békési Kolbászvigalom szombati eseményei:

- Kihirdettük a kolbászkészítő verseny eredményeit. A zsűrinek talán még az átlagosnál is nehezebb dolga volt, csak nüanszok döntöttek a csapatok között. Az idei kolbászkészítő verseny első helyét a Békés Húsmanufaktúra Betyárjai érdemelték ki, a második helyezett a Fáspuszta Művelődési és Kulturális Egyesület lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mesegyúrók csapata állhatott fel. Különdíjat vehetett át a Békési Roma Önkormányzat, a Földvár Bölcsőde és a Csabai Kolbászklub Egyesület.

Valamennyi induló csapatnak gratulálok!

Ezúton is Köszönöm valamennyi csapatnak és minden érdeklődőnek a résztvételt. Köszönöm szervezőtársaimnak és köszönöm az önkéntes segítőknek a munkájukat!

Jövőre folytatása következik.

- Nyolc óra munka, Nyolc óra pihenés, Nyolc óra szórakozás. A kolbászvigalom részeként fellép a magyar rockzene legendás csapata, a Nagy Feró vezette Beatrice.

- Színpadon a sztárpáros, Korda György és Balázs Klári. Az eredményhirdetésig hátralévő időben ők szórakoztatják a közönséget. Nem is akárhogyan!

- A színpadon népszerű dalait énekli Kis Grófo, közben megérkezett a legendás Apostol zenekar. A zsűri pedig elkezdte a kiválóbbnál kiválóbb kolbászok értékelését.

- Fantasztikus a hangulat. A zsűri értékel, a fellépők szórakoztatnak bennünket. Országos TV-csatornák közvetítenek élőben, illetve örökítik meg a II. Békési Kolbászvigalom legérdekesebb pillanatait.

Még nem késő kilátogatni hozzánk!

- Buli on! Megkezdte műsorát a Fásy Mulató. Fellép az Apostol, Fásy Ádám, Varga Viktor, Bebe, Kis Grófo, Jankó, Milán és a Digitál Együttes. Közben készülnek a kiváló kolbászok, és a pálinka is jól fogy az asztaloknál.

- Kálmán Tibor polgármester megnyitójával hivatalosan is megkezdődött a II. Békési Kolbászvigalom kolbászkészítő versenye. Mintegy félszáz csapat kezdte remek hangulatban elkészíteni a saját finomságát. A hangulatról Sztojka Tibi gondoskodik.

- Kitárta kapuit a „Kolbászváros”. Már érkeznek az első csapatok a II. Békési Kolbászvigalom kolbászkészítő versenyére.

Hajrá Kolbászkészítő Csapatok! Hajrá Békés!


2021-10-08 12:00:00

"Békés tortája 2021" - Nyereményjáték!

Nyereményjáték a 2021 évben először megrendezett Békés tortája versenyhez kapcsolódóan!

Egy éven keresztül Kertészné Kozma Enikő „NYÁRI MÁMOR" fantázianevű édessége viseli a Békés Tortája címet. A verseny nyertes tortája 2021 október kilencedikétől hétvégente megvásárolható a város cukrászdáiban. Egy szelet ára egységesen 750 forint, amiből egyben 50 forint támogatás a békési Esély Állatvédő Egyesülethez fog kerülni a nyertes kérésére.

Minden szelet megvásárlásakor egy kártyát kapnak, mely egyedi azonosítóval van ellátva. Ezzel a kóddal lehet regisztrálni a nyereménysorsolásra.

A játék végén a szabályosan regisztrálók között egy 100.000.- Ft értékű utazási utalvány kerül kisorsolásra!

A sorsolás időpontjáról, annak módjáról, valamint a nyeremény átvételéről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.


A regisztráció előtt feltétlenül olvassák el a játék adatvédelmi tájékoztató-ját és az ott található információkat!

 

REGISZTRÁCIÓ


2021-10-08 11:59:00

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató a "Békés tortája 2021" nyereményjátékkal kapcsolatban:

  • Az adatkezelési tájékoztató: a"Polgár Zoltán- hivatalos" oldal által kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól szól.
  • Adatkezelési gyakorlatunk az Általános Adatvédelmi Rendeleten (a továbbiakban: GDPR) alapszik.
  • Az adatkezelő a "Polgár Zoltán-hivatalos" oldal kezelője. A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, telefonszám, lakcím.
  • A látogató a regisztráció kitöltésével és elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a megadott adatait a "Polgár Zoltán-hivatalos oldal" jelen tájékoztatóban meghatározott céllal kezelje.
  • Az adatkezelés célja: részvétel nyereményjátékban.
  • Az adatkezelés időtartama: az adatok elküldésének napjától a játék visszavonásáig, de legfeljebb a sorsolástól számított 6 hónapig tart.
  • A kitöltők által megadott személyes adatokat a "Polgár Zoltán-hivatalos" oldal nem továbbítja harmadik személyek részére.
  • Az oldalon adatot közlő látogató bármikor jogosult tájékoztatást kérni a "Polgár Zoltán-hivatalos" által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését, de ezzel egyben tudomásul veszi, hogy elesik a nyereménysorsoláson való részvételtől.
  • A látogató az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, vagy pert indíthat a lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes törvényszéken.

2021-10-08 09:00:00

II. Kolbászvigalom - Péntek

A II. Békési Kolbászvigalom pénteki eseményei:

Remek hangulatban zajlott a gyerekek számára szervezett kolbászkészítő verseny. Egészen kiváló kolbászok készültek, a fiatalok alaposan kitettek magukért. A II. Békési Kolbászvigalom részeként tartott rendezvényen fellépett Jimmy bohóc és Borogközy Rita is. Az előzetesen meghirdetett rajzpályázatra is kiváló alkotások érkeztek, amelyekből kiállítás nyílt, illetve kihirdettük a megmérettetés eredményeit is:

I. korcsoport:  I. helyezett: Kovács Zoé Korona ovi, II. helyezett: Domokos Lili Dr. Hepp, III. helyezett: Kardos Léna Fürkész ovi, Különdíjas: Pősze Dóra Teleky ovi, Különdíjas: Csikós Tamás Bóbita ovi

 

II. korcsoport:  I. helyezett: Mészáros Gréta SZKIRG, II. helyezett: Reszelő Amina Valéria SZKIRG, III. helyezett: Borbély Emília SZKIRG, Különdíjas: Bertók Zoltán Dr. Hepp, Különdíjas: Vetési Nóra Dr. Hepp

 

III. korcsoport:  I. helyezett: Berki Glória Edina SZKIRG, II. helyezett: Veres Henrietta SZKIRG, III. helyezett: Bányai Nóra Lili SZKIRG

A kolbászkészítő verseny első helyén a "KEMÉNYMAG" végzett, másodikok lettek a tarhosi "MOSOLYGÓS GYEREKEK", míg a harmadik helyet a "Pöttyös Malackák" érdemelték ki. Különdíjat kapott a "KORONÁS BÖLLÉREK" 

 

Gratulálok az első három helyezettnek és a különdíjasoknak, de azt hiszem, ma mindenki győztes, mindenki megérdemli a legnagyobb elismerést! Gratulálok valamennyi csapatnak!

Érdekesség, hogy a versenyen résztvevő valamennyi csapat először kóstolhatta meg Békési idei tortáját, Kertészné Kozma Enikő „Nyári mámor” fantázianevű tortáját, amelyet városunk kiváló cukrászmesterei készítettek el az alkalomra.

Szombaton pedig jön a felnőttek számára szervezett kolbászkészítő verseny Sztojka Tibivel, a Fásy Mulatóval, Korda Györggyel és Balázs Klárival, valamint délután fél öttől Beatrice élő koncerttel.

===

Több száz óvodás és iskolás gyermek résztvételével kezdődött meg a kolbászgyúrás ma reggel a II. Békési Kolbászvigalom részeként. Jó volt végignézni a sportcsarnokon, és látni a gyerekeket, a fiatalokat, akik óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába. A rendezvény egyik nem titkolt célja, hogy gasztronómiai hagyományainkat megőrizzük. A gyermekek részére első ízben életre hívott kolbászgyúrás is ezt a célt szolgálja.


2021-10-07 19:00:00

Készen áll a sportcsarnok a Kolbászvigalomra

Startra készen!

Csütörtök délutánra minden a helyére került, pénteken reggel elkezdődhet a II. Békési Kolbászvigalom a sportcsarnokban. Pénteken a gyerekeket és a fiatalokat várjuk a kolbászgyúrásra, szombaton pedig mintegy félszáz felnőtt csapat érkezik a gasztronómiai kihívásra.


2021-10-07 11:00:00

Fásy Ádám beharangozó videója

Fásy Ádám és a Fásy Mulató tagjai is nagyon készülnek a Békési Kolbászvigalomra. A csapat szombaton lép majd fel a rendezvényen.

Fásy Ádám videóban mutatta be, hogy mire számíthatnak, akik kilátogatnak az eseményre. Az Apostol, Fásy Ádám, Varga Viktor, Bebe, Kis Grófo, Jankó, Milán és a Digitál Együttes egyaránt bulizásra hívja az érdeklődőket.


2021-10-07 09:30:00

Városi Megemlékezés

1849. és 1944.: két októberi nap apropóján is emlékeztünk a tegnap.

Az aradi vértanúk tiszteletére szervezett megemlékezést a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület a Forradalmi Emlékműnél. Beszédet mondott Izsó Gábor, városunk korábbi polgármestere, városvédő.

Hőseink a legdrágábbat és a legtöbbet, az életüket adták nemzeti függetlenségünkért, Magyarország fejlődéséért, a jövőnkért. Tisztelet Mártírjainknak!

Egy másik fontos, október 6-hoz kapcsolódó esemény is történt szerdán este városunkban. Felavatta az 1944-es szovjet megszállás áldozatainak emlékére állított kopjafát a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület a római katolikus temetőben, Töröcsik István és Horváth Béla sírjánál.

Mint ismert, 1944 októberében Békést sem kerülték el a szovjetek, a megszállásnak polgári és katonai áldozatai egyaránt voltak. 1944. október 6-án többek között két szolgálatot teljesítő honvéd is elesett Békésen. A jászsági Törőcsik István 23 éves kerékpáros honvéd volt, lőtt seb okozta a halálát. Horváth Béla 30 éves, répcevisi származású honvéd volt, halálát szintén lőtt seb okozta. A sebesülést a hatházi részen kapta. Közös sírban, a római-katolikus temetőben nyugszanak.

 


2021-10-06 14:15:00

A Korona utcai óvoda 27. születésnapja

Huszonhetedik születésnapját ünnepelte a Korona utcai tagóvoda, aminek alkalmából szülinapi ünnepséget és bulit rendeztek az intézményben.

Minden csoportba jutott a tortákból, az alkalomból visszatértek az általános iskolában most elsős gyerekek, a pedagógusok pedig A brémai muzsikusok című mesét adták elő egészen kiválóan.

Ezúton is köszönöm a meghívást, és gratulálok az óvodának. Még nagyon sok születésnapot kívánok nekik!


2021-10-06 07:13:00

Aradi vértanúira emlékezünk ma

Batthyány Lajost és az aradi vértanúkat a szabadságharc bukása után, 1849. október 6-án végezték ki, amelyre azóta a forradalom és szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként emlékezünk.

„A föld alól, a magyar föld alól

A vértanúk szent lelke földalol:

E nagy napon, hol emlék s béke leng,

A bús bitókra hittel nézzetek!

Hittel, reménnyel, mert most kél a nap,

Minden napoknál szebb és szabadabb!”

(Juhász Gyula)

Ezen a napon fejet hajtunk hőseink és mártírjaink előtt, akik életüket adták Magyarországért, a fejlődéséért, a jövőért. Emléküket sosem feledjük!


2021-10-05 14:45:00

És a Feró is ott lesz!

Videó üdvözletben invitál a BEATRICE a szombati koncertre.

A zenekar rövid üzenete alapján egyértelmű, hogy ők is legalább akkora lelkesedéssel várják a szombati fellépést mint a rajongóik, és remélhetőleg a II. Békési Kolbászvigalom minden látogatója.


2021-10-05 08:00:00

Kolbászvigalom - Kis Grófo is itt lesz

A Fásy Mulatóval sokak kedvence, Kis Grófo is fellép a Békési Kolbászvigalom szombati napján, a sportcsarnokban.

Az énekes vélhetően elhozza majd a legnépszerűbb dalait Békésre. Biztos vagyok benne, hogy felcsendül a Mert a nézését, meg a járását című sláger is.

Mindenkit várunk szeretettel a rendezvényre!


2021-10-04 11:40:00

Kolbászvigalom - Márió is nálunk zenél

Márió, a harmonikás is fellép a Békési Kolbászvigalom október 9-i, szombati napján a Fásy mulatóval.

Mint ígértem, folyamatosan osztjuk meg a nyilvánossággal, hogy kik adnak majd műsort a hétvégi gasztronómiai rendezvényen. Örömmel jelenthettem, hogy egy újabb nagy névvel, Márióval bővült a lista, aki minden bizonnyal elénekli, eljátssza majd legnagyobb slágereit, az Amikor a szívem, az Elsöpri a szél, a Gyöngyvirág, a Hol a szerelem? Vagy a Sárga rózsa című dalokat is a közönségnek.

...és hamarosan jön még az újabb meglepetés.


2021-10-03 08:00:00

Múltidéző, érdekesség

Tizenöt évvel ezelőtt, 2006-ban, mint mint esztendőben a tizenhárom aradi vértanúra és Batthyány Lajos miniszterelnökre emlékeztek Békésen az 56-os Forradalmi Emlékműnél.

Az ünnepségen Nagy József katolikus esperes és Katona Gyula református lelkész mondott imádságot. A megemlékezés végén felidézték azon békésiek neveit is, akik a szovjet hadsereg bevonulásának napján vesztették életüket. Végül gyertyát gyújtottak a mártírok emlékére.

Nagyon fontos, hogy minden évben fejet hajtsunk történelmünk nagy alakjai, hősei, mártírjai előtt.


2021-10-02 08:00:00

Kolbászvigalom - Varga Viktor is fellép

„Lehet zöld az ég és lehet kék a fű”

Október 9-én, a Békési Kolbászvigalom szombati napján a tehetséges békéscsabai kötődésű énekes, Varga Viktor is fellép a Fásy Mulatóval a sportcsarnokban. Biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek kíváncsiak a remek hangú előadóra.

A meglepetések és a fellépők sora pedig még korán sem ért véget...


2021-10-01 08:30:00

Rajzpályázat - zsűrizés

Több mint kétszáz rajzot küldtek be a békési óvodások és iskolások a Békési Kolbászvigalomhoz kapcsolódóan meghirdetett “Hogyan készül a kolbász?” című alkotó pályázatunkra.

Egészen remek rajzok születtek, amelyek elárulják, hogy a fiatal korosztály tagjai látják és érzik, hogy miért és mennyire fontosak gasztronómiai hagyományaink.

Ezúton is gratulálok minden résztvevőnek, és nagyon köszönöm, hogy neveztek a kiírásra!

A zsűrinek kifejezetten nehéz dolga, amikor a három korcsoportban döntenie kellett a helyezésekről. Az eredményeket a Kolbászvigalom, október 8-i, pénteki napján, délben hirdetjük majd ki.


2021-09-30 10:30:00

Testületi ülés - szeptember

Megtartotta szeptemberi ülését a békési képviselő-testület, amelyen több fontos témáról is tárgyaltunk.

Elfogadtuk egyebek mellett az önkormányzat és intézményei első féléves költségvetésének teljesítéséről szóló tájékoztatást. A gazdálkodás stabil és kiegyensúlyozott, ami komoly eredménynek számít, hiszen az elmúlt hónapokat alapjaiban határozták meg a koronavírus miatt kialakult nehézségek.

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletünk módosításáról is döntöttünk. A testület tavaly júniusban fogadta el a lakásrendeletet. Az elmúlt bő egy év tapasztalatai és beérkező javaslatok alapján határoztunk a rendelet már említett módosításáról. A változások egyebek mellett érintik a egyedülálló bérlők lakáshoz jutását és a költözőkre vonatkozó előírásokat.

Ugyancsak határoztunk arról, hogy testvértelepülési szerződést kötünk Bihar-községgel. A partiumi településsel a kapcsolatfelvétel néhány évvel ezelőtt Mucsi Andrásnak köszönhetően történt meg. Hegyközkovácsi nagyon komoly békési kötődéssel bír. Személy szerint is nagyon fontosnak tartom, hogy erősítük a kapcsolatokat a határon túli magyarsággal.

Szintén döntés született arról, hogy pályázatot nyújtunk be a Teleki László Alapítvány által kiírt Népi Építészeti Program keretében a Kispince u. 44. szám alatti, kiemelt történeti értéket képviselő épület, népi építészeti emlék karbantartására, megőrzésére és a felújítására irányuló tervek szakmai előkészítésére.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.