Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2022-12-01 11:15:00

Idei utolsó ülését tartotta a képviselő-testület

Az önkormányzat és a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás ez évi költségvetésének I-III.

Negyedéves teljesítéséről is tárgyaltunk a békési képviselő-testület mai, idei utolsó ülésén. A 2022-es év azzal a reménnyel indult, hogy lassan kilábalunk a koronavírus okozta negatív hatásokból. Sajnos a háború, illetve a brüsszeli kényszerintézkedések olyan folyamatokat indítottak el az élet minden területén, így az önkormányzatok esetében is, amire lehetetlen volt felkészülni. A büdzsé ennek ellenére stabil, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy az is maradjon, és a város lakói a legkevesebbet érezzék meg a negatív folyamatokból.

Elfogadtuk a képviselő-testület jövő évi munkatervét, 2023-ban is igyekszünk a lehető legtöbb olyan kérdést napirendre tűzni, amivel a város lakóinak mindennapjait segíthetjük. A 2023-as költségvetésről előreláthatólag januárban és februárban is tárgyalunk majd, és utóbbi hónapban születhet meg a végleges büdzsé.

Olyan fontos kérdések is szerepeltek az ülés napirendjén, mint a Békés környezeti állapotáról, illetve árvíz és belvíz elleni védekezési tervekről szóló tájékoztatók. Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy az elmúlt években mintegy ötszáz fát ültettünk el a városban, és a hétvégén például Dánfokon újabb kocsányos tölgyekkel gyarapítjuk majd a zöldfelületet. Jövőre pedig ez a munka tovább folytatódik.

A második tájékoztató kapcsán ugyancsak lényeges megemlíteni, hogy idén újabb belvízi védekezést érintő beruházás valósult meg városunkban, jelentősen növelve a biztonságot az érintett városrészeken.

Számomra nagy megtiszteltetés, hogy Dávidné Gyarmati Zsuzsanna népi iparművésszel együtt a képviselő-testület beválasztott a Békési Értéktár Bizottságba. Számomra nagyon fontos, hogy városunk rengeteg értékét rendszerezzük, és azokat megőrizzük a jelen és a jövő számára. A grémium tagjaként is ezért fogok dolgozni.


2022-11-29 16:18:00

Üléseztek a bizottságok

Az önkormányzat idei költségvetésének háromnegyedéves teljesítése állt a képviselő-testület szakbizottságai kedden tartott üléseinek középpontjában.

A számos nehézség ellenére a büdzsé stabilnak számít.

A pénzügyi és városfejlesztési, az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi, valamint a humán és szociális bizottság egyaránt több témáról egyeztetett. Utóbbi bizottság ülésén szó volt a városban működő lakásotthonok helyzetéről is. A képviselő-testület csütörtökön ülésezik majd.


2022-11-28 21:40:00

Dr. Nagy István agrárminiszer Békésen

Mondjunk nemet a szankciókra! címmel tartott telt házas fórumot városunkban dr. Nagy István agrárminiszer úr, aki Dankó Béla országgyűlési képviselőnk meghívására érkezett Békésre.

Miniszter úr elmondta, a brüsszeli kényszerintézkedések alapvetően változtatták meg a mindennapjainkat, óriási inflációt, áremelkedéseket és bizonytalanságot generálva. Dr. Nagy István hangsúlyozta, az elhibázott szankciók az élet minden területét befolyásolják. Arra kért mindenkit, hogy töltse ki a Nemzeti Konzultációt, hogy a kormány szembefordulhasson a hibás intézkedésekkel. A tűzszünetet és béke felé vezető utat nevezte az egyetlen megoldásnak.

A fórum előtt Dankó Bélával és Kálmán Tibor polgármesterrel lehetőségünk nyílt személyes egyeztetésre is miniszter úrral, amelyen több fontos kérdést is érintettünk.


2022-11-27 19:14:00

Advent első vasárnapja

Meggyújtottuk az adventi koszorú első, a hitet jelképző gyertyáját vasárnap délután.

Ezzel megkezdődött az ünnepvárás, az elcsendülés időszaka, amelyhez a Békési Advent megfelelő hátteret biztosít.

A mai programon beszédet mondott Kálmán Tibor polgármester, igei gondolatait Surman László, az MPE OCM missziós igazgatója osztotta meg a jelenlévőkkel. Műsort adott a Korona Tagóvoda, majd Csondor Kata énekesnő karácsonyi műsorral kedveskedett a jelenlévőknek. Természetesen a palettáról nem hiányozhat a tea, a forralt bor, a kürtös kalács sem.

 

Mindenkinek nagyon szép ünnepvárást, nagyon szép adventet kívánok!


2022-11-27 10:14:00

Advent első vasárnapja

Elkezdődött az advent, a várakozás, az elcsendülés időszaka.

A következő négy hét elvezet minket a Megváltó érkezéséhez, a karácsony titkának megérlelődéséhez. Az adventi koszorú első gyertyája a hitet jelképezi, a hitet, amely az egyik legfontosabb része a mindennapoknak és az ünnepvárásnak egyaránt.

 

Meghitt, békés és áldott adventet kívánok mindenkinek!


2022-11-25 08:00:00

Polgárőrök ügyelnek az adventi installációra

A polgárőrök is elkezdték az adventi szolgálatot.

Kiemelten, 24 órában figyelnek az ünnepi installációra a következő hetekben.


2022-11-24 08:45:00

Új szőlőtőkék ültetését készítettük elő

Előkészítettük az új szőlőtőkék helyét a református gyülekezeti terem mellett Molnár Máté vezető lelkésszel és Kicska László lelkipásztorral közösen.

A régi, hetven év körüli szőlőtőkék sajnos elöregedtek. Dr. Püski János és Hégely László presbiter testvérek vezetésével kiemeltük a helyükről azokat, a földet felszántottuk, boronáltuk és kifúrtuk a lyukakat az új 120 db szőlőtőke számára, amelyeket hamarosan elültetünk. Emellett tizenegy új szilvafát is elültetünk majd.


2022-11-23 12:54:00

Adventi köntösbe öltözött a rendezvénygödör

Az adventhez, az ünnepváráshoz méltó díszbe öltözött a rendezvénygödör városunkban.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ munkatársai alaposan kitettek magukért, gyönyörű installáció született, amelyet reményeink szerint nagyon sokan keresnek majd fel a következő hetekben.

Az adventi rendezvénysorozatban a helyi civil szervezetek, az egyházak, a nemzetiségek is részt vesznek majd, és hamarosan a főtéri híd is ünnepi köntöst ölt majd. Az adventi program vasárnap délután 4 órakor kezdődik majd, és minden vasárnap érdekes események fogják várni a látogatókat.


2022-11-22 08:00:00

Egyeztetés a nemzetiségi önkormányzatokkal

A helyi nemzetiségi önkormányzatok, a német, a roma, a román és a szlovák nemzetiségi önkormányzatok vezetői, képviselői számára szerveztünk egyeztetést.

A megbeszélésen tájékoztatást adtunk a város jelenlegi helyzetéről, a vasárnap kezdődő adventi rendezvénysorozatról, a jövő évi programokról, és szót váltottunk a közös akciókról is.

Nagyon fontosnak tartom az ilyen egyeztetéseket, hiszen így személyesen tudunk beszélni, kérdéseket megvitatni a legfontosabb témákban.


2022-11-20 08:00:00

Múltidéző - nyolcosztályos gimnázium 1900-ból

Fordulópont a gimnázium életében a századfordulón

Régen óhajtják már a békésiek a hat osztályú ref. gimnáziumot nyolc osztályra kifejleszteni, ez azonban eddig hajótörést szenvedett az anyagiak hiányán – írta 122 éve, 1900-ban a Békés című lap. Akkor azonban elérkezett a régi vágy megvalósításának perce, s az intézet kormányzó-bizottsága legutóbbi ülésén el határozta, hogy szeptember elején megnyitja az intézet VII. osztályát, a jövő évben pedig a VIII. osztályt. Egyelőre, míg az új gimnáziumi épület felépül, a két új osztály az ev. ref. egyház tulajdonát képező épületben lesz elhelyezve.

A gimnázium napjainkban is kiemelten fontos szerepet tölt be városunk életében. Ma is azon dolgozunk, hogy intézmény minél több és összetettebb lehetőséget biztosítson a fiataloknak, és erősítse Békést.


2022-11-19 08:00:00

Két új sószóró a BKSZ-nél

Két új sószóró vontatható adapterrel bővült a BKSZ Kft. gépparkja.

A tél közeledtével többek között ezekkel a gépekkel készül a kft. a síkosság-mentesítésre, az utakon kialakuló fagyok gyors és hatékony felszámolására. Az egyik sószóró 1,65 m3, a másik 0,8 m3 térfogattal rendelkezik, mindkettő alkalmas só, homok és kőzuzalék kiszórására.

A BKSZ Kft. munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Békés közigazgatási területén zavartalan lehessen a közlekedés a fagyos, téli hónapokban is.


2022-11-18 15:50:00

Adománygyűjtés

A BFKC fiatal kézilabdázóival közösen gyűjtöttünk adományokat a Magyar Vöröskereszt és Penny közös akciójának részeként pénteken reggel, illetve délelőtt.

A tartós élelmiszerekből, ahogy tavaly, idén is a közfoglalkoztatottak számára állítunk össze csomagokat karácsonyra. A közfoglalkoztatottak rengeteget tesznek a városért, munkájuknak is köszönhetően rendezettek a közterületeink, és a karbantartási feladatokban is jelentős részt vállalnak. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindezt megköszönjük, és szebbé tegyük az ünnepüket.

A fiataloknak külön köszönöm, hogy részt vettek az akcióban, és segítették az adománygyűjtést!


2022-11-15 15:44:00

Újabb két babacsomag

Ismét két családnak adtam át babaköszöntő csomagot.

Kertészné Kozma Enikő, a tavalyi Békés Tortája győztesének második gyermekét, Kertész Botondot köszöntöttem otthonukban. Nagyné Békefi Szilvia kisfia, Nagy Péter László a napokban fog megszületni, édesanyja még otthon tölti a babavárás napjait. A babacsomagokban újszülött ágyneműgarnitúrát, kifogót, babaruhát, textilpelenkát és előkét kaptak a családok Békés Város Önkormányzatától.

Szeretném felhívni minden család figyelmét arra, hogy a Békési Polgármesteri Hivatal a Békésen született gyermekek részére a babaköszöntő csomagon túl életkezdési támogatást is nyújt, amennyiben a Magyar Államkincstárnál Start- értékpapírszámlát nyitnak a szülők. Minden 2020-ban vagy azt követően született gyermek részére pedig egy facsemete is igényelhető a védőnőknél lévő adatlap segítségével.


2022-11-13 08:00:00

Múltidéző

Nagyszabású állatkiállításnak adott otthont Békésen 152 évvel ezelőtt, 1870-ben.

A Békés című lap részletesen beszámolt 1870 júniusában tartott eseményről.

„E kiállítás derült időben, alkalmas helyen, a vásártér mellett fekvő városi szénás kertben, kedvező időben épen vásár alkalmával, élénk részvéttel és — hisszük maradandó, üdvös hatással tartatott meg. A rendezés Mezei Balázs elnöklete alatt, kitűnőnek méltán állítható” – írta az újság.

Mindez és a részletek egyértelműen mutatják, hogy városunk milyen mezőgazdasági értékekkel rendelkezik. A közelmúltban szó volt arról, hogy dolgozunk azon, hogy az öntözés minél hatékonyabb legyen településünkön. Emellett a lehetőségeinkhez méltán támogatni fogunk minden olyan kezdeményezést, amely agrárhagyományaink megőrzését és átadást szolgálja. A Békési Kisgazdakör nagyszerű munkát végez a területen, és számos helyi termelő is tovább viszi a tradíciókat.


2022-11-12 08:00:00

MILYEN TÁMOGATÁSOK IGÉNYELHETŐK GYERMEK SZÜLETÉSEKOR?

Az életkezdési támogatás alanyi jogon jár a Magyarországon élő gyermekek számára, külön igénylésre nincs szükség.

A Magyar Államkincstár az illetékes szerveken keresztül (NAV) értesül a gyermek születéséről és megnyitja a Kincstári letéti számlát a támogatási összeg kezeléséhez. Az életkezdési támogatás 42.500 Ft. A Magyar Államkincstár az életkezdési támogatást Kincstári letéti számlán helyezi el. A számlanyitásnak semmilyen költsége nincs.

 

Azok a szülők, akik szeretnék ezt az összeget gyarapítani, a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain Start-értékpapírszámlát nyithatnak, amely egy gyermekcélú értékpapírszámla. A megnyitást követően erre az értékpapírszámlára átvezetésre kerül az életkezdési letéti számlán kezelt összeg.

 

Békés Város Önkormányzata életkezdési támogatás nyújt a gyermek születésekor, amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a gyermek születését megelőzően legalább 12 hónapja Békés városban lakóhellyel rendelkezik, és más önkormányzattól ezen a jogcímen támogatásban nem részesült. A támogatást a gyermek törvényes képviselője - Start-értékpapírszámla nyitását követően - igényelheti, a gyermek születését követő 1 éven belül. A támogatás mértéke 2022-ben gyermekenként 30.000,- Forint.  

 

A 36. hetes életkort betöltött méhmagzati kortól a gyermek 4. hónapos életkorának betöltéséig babaköszöntő csomag igényelhető. Feltétele, hogy a törvényes képviselő lakóhelye legalább egy éve Békés városban legyen. A csomag tartalma 1 db Békés város címerével ellátott 62-es méretű body, 1 db újszülött ágynemű, 1 db kifogó, 4 db textilpelenka és 2 db előke.

 

Békés Város Önkormányzata a 3. életévét már betöltött, de 11. életévét még be nem töltött – legalább egy – kiskorú gyermeket nevelő családok részére, szociális támogatásként kérelemre Nebuló bérletet biztosít, amely a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő uszodája, a Dánfoki Üdülő, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár, valamint a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum szolgáltatásainak igénybevételére jogosít, ha az egy főre eső jövedelem a 171.000 Forintot nem haladja meg.

 

Évente egy alkalommal, kérelem alapján nevelési- és tanévkezdési támogatásra jogosult minden olyan gyermek, aki és akinek a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülője Békés városban legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik. A támogatás összege:

 

·       bölcsődés és óvodás korú gyermeknek 5.000 Ft,

 

·       általános iskolás gyermeknek 10.000 Ft,

 

·       középiskolás gyermeknek 12.000 Ft.

 

A Békés Város Önkormányzata által nyújtható támogatásokról bővebb felvilágosítás a 66/411-011-es telefonszámon vagy személyesen, a Békési Polgármesteri Hivatal 36-os és 37-es irodájában kérhető.  


2022-11-11 08:00:00

Értéktár Bizottság

Filmvetítéssel egybekötött ülést tartott ma a Mucsi András elnök úr vezette Békési Települési Értéktár Bizottság.

Nagy megtiszteltetés, hogy a grémium Dávidné Gyarmati Zsuzsannával közösen a tagjai közé választott.

A bizottság tagjaival közösen azért fogunk ezentúl is dolgozni, hogy városunk értékeit megőrizzük, és minél többekkel megismertessük.

 


2022-11-09 15:15:00

Beszélgetés H. Kovács Eszterrel

Városunk köztiszteletben álló személyiségével. dr. H. Kovács Eszter fogorvossal, nyugalmazott tiszti főorvossal, egy nagyszerű egyéniséggel beszélgethettem ma délután.

Eszter doktornővel számos témát tekintettünk át, több remek ötletet fogalmazott meg, s biztos vagyok benne, hogy a mai eszmecserének lesz még folytatása a tervek konkrét megvalósításával is.

Nagyon köszönöm a megtisztelő és inspiráló beszélgetést!


2022-11-08 12:40:00

Közel ötszáz fát ültettünk Békésen az elmúlt két évben

Félezernél több fát ültettünk el az elmúlt két évben.

Az önkormányzat minden, 2020 óta született békési gyermek tiszteletére egy facsemetét biztosít. Idén 156 család igényelt facsemetét, 74 család a saját otthonában már el is ültette a szilvafát, 82 család pedig azt kérte, hogy az önkormányzat gondoskodjon közterületen a kapott gömbkőrisfák végső helyéről, ezek a tavaly ültetett babafasor folytatásaként november 5-én kerültek a Csabai úti kerékpárút mellé. 2020-ban 50, 2021-ben 170 facsemetét ültettek el a családok, illetve az önkormányzat munkatársai a városban a Babafa-program részeként.

A múlt héten 62 fát ültettünk a Táncsics Mihály utcán pályázati forrásból, és hamarosan egy magánszemély felajánlásának köszönhetően mintegy 60 kocsányos tölgy érkezik Dánfokra. Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy az elmúlt két évben közel ötszáz fát ültetett önkormányzatunk Békésen.

Ültessük együtt fákat Békésen!


2022-11-06 08:00:00

Múltidéző - folyószabályozás, előkészítés

1970-ben, 152 évvel ezelőtt a Békési című újság több alkalommal is írt a településünket érintő folyószabályozás kérdéséről.

Júliusban a következőkről számolt be a lap: Békés város tekintettel a legutóbbi vízáradások által határain okozott károkra és azon aggasztó állapotra, mely szerint a gyakori vízáradások által — úgyszólván lételeme is veszélyeztetve van : aziránt folyamodott a megyéhez, hogy szomorú helyzetén lehetőleg és mielőbb segítve legyen. — Erre nézve a bizottmány határozatilag kimondotta, hogy a folyamodványban fel hozottak méltánylásával mindazon védmunkálatokat, melyek az 1840-ki 10. te. értelmében törvényhatóságilag végrehajthatók — végrehajtja; így Békés város és Doboz község érdekében a Fekete-Körös régi medrének betöltését a szabályozási tekintetek szemelőtt tartásával, továbbá az érdekeltségek meg hallgatása és egyetértésével megengedte; egyúttal pedig tekintettel, más e megyebeli községek állapotára, újból is feliratot intéz a közlekedési miniszterhez.

A lap nem sokkal később már arról is beszámolt, hogy „Biztos forrásból értesülünk, hogy a m. k. közlekedési miniszter úr a Kettős- és Hármas-Körös folyók főmedrének szabályozását s illetőleg a Békésen alóli átmetszések végleges kiásatását állami költségen eszközöltetni és az e célra megkívántató költségszükségletet három egymásutáni évekre felosztva az államköltségvetésbe felvétetni elhatározta. Továbbá ugyancsak említett miniszter úr a fentebbi munkálatok öszpontosított és megfelelő vezethetése céljából, az illető társulatok és érdekeltek közreműködésével tanácskozmányok kormánybiztosi minőségbeni vezényletével megyénk köztiszteletben álló főispánját bízta meg.

A két hír is jól mutatja, hogy a víz milyen fontos szerepet töltött be eleink életében is. Akkoriban a pusztító folyók miatt kellett fejlesztéseket megvalósítani. Ma egyszerre több területen is folynak munkálatok, illetve beruházások előkészületei. Egyrészt, belvízvédelmi fejlesztéseket hajtunk végre, másrészt dolgozunk annak előkészítésén, hogy megfelelő öntözővíz álljon a gazdák rendelkezésére.


2022-11-05 11:50:00

Babafaprogram - gömbkőrisek

Nyolcvankét gömbkőrist ültettünk el az elmúlt egy évben született gyermekek és családjaik tiszteletére szombaton reggel, a 470-es út mellett haladó kerékpárút mentén.

A jó hangulatú eseményen gyerekek, szülők, nagyszülők egyaránt jelen voltak. Nagyon köszönöm, hogy ennyien eljöttek, és részt vettek a programon. Ezzel tovább bővült és szépült a Babafasor a csabai úton. A facsemetéket, ahogy eddig, ezentúl is gondozni, és öntözni fogjuk.

A képviselő-testület még 2020-ben döntött arról, hogy az abban az évben, majd azt követően született békési gyermekek tiszteletére egy-egy facsemetét ültetünk, illetve ajándékozunk.

2020-ban húsz család közösen ültetett kőrisfát a Május 1. parkban, harminc család pedig az otthonában az önkormányzattól kapott szilvafát ültethette el.

2021-ben, ami már teljes év volt a Babafaprogram szempontjából, 170 család igényelt gyermekének facsemetét, így a békési gyermekek és szüleik tiszteletére 64 gömbkőrist ültettünk a 470-es főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja. A többi család az otthonában szilvafát ültetett.

Idén 156 család jelentkezett a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programra. Hetvennégy család kérte, hogy otthonukban ültethessék el a fákat, részükre a szilvafákat szerdán délután ki is osztottuk, az említett nyolcvankét gömbkőris pedig szombaton reggel került a helyére. A programban összesen már 376 fát ültettünk el.

Tisztelet a gyermekeknek, tisztelet a családoknak!


2022-11-03 11:03:00

Babafa - szilvafák

Hetvennégy szilvafát osztottunk ki az elmúlt egy évben született békési gyermekek és családjaik részére a Babafa-program keretében.

Kezdeményezésemre a békési képviselő-testület 2020-ban döntött arról, hogy onnantól kezdve minden újszülött békési gyermekek tiszteletére egy-egy facsemetét ültet vagy biztosít.

Idén 156 család jelentkezett a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programra. Hetvennégy család úgy döntött, hogy otthonában ülteti el a fákat, részükre szilvafát biztosít önkormányzatunk, 82 család pedig azt kérte, hogy az önkormányzat ültesse el a facsemetét gyermekük tiszteletére. A gömbkőriseket a Békés és Békéscsaba közötti 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén már meglévő babafasor folytatásaként ültetjük el november 5-én, szombaton 9 órától.

 


2022-11-01 13:47:00

Hősök és áldozatok napja

A Hősök és áldozatok napja alkalmából tartottunk megemlékezést az I. és II. Világháborús Emlékműnél.

Megemlékező beszédet mondott Balog Zoltán, az Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő. Halottainkért áldást és imádságot mondtak az egyházak képviselői.


2022-10-31 17:51:00

Egyházmegyei reformációi megemlékezés

Egyházmegyei reformációi megemlékezést és presbiteri konferenciát rendeztünk a Gyomai Református Templomban.

Az eseményen szó volt a Magyar Református Presbiteri Szövetség megújulási programjáról, emellett reformációi megemlékezést tartottunk. Az Úr követe egy széteső országban – Szegedi Kis István élete és kora címmel bemutatták Mucsi András békési történész új könyvét. A programot úrvacsorás istentisztelet és szeretetvendégség zárta.


2022-10-30 08:01:00

Úrvacsora a reformáció napján

Úrvacsorával egybekötött, a reformáció napjához kapcsolódó istentiszteleten vettem részt vasárnap délelőtt.

Igét hirdetett Kicska László.

A reformáció napja több protestáns egyházban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy a 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom ajtajára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét.


2022-10-29 08:00:00

Körüljártuk a cukrászdákat

A Békés kedvenc sütije verseny győztesével, Csumpila Gáborral jártuk körbe a város cukrászdáit, hogy tapasztalatokat szerezzünk a finomság fogadtatásáról.

Mint ismert, Gábor „Nóri szelet” fantázianevű süteménye nyerte az idei megmérettetést. A süti már múlt héttől kapható a cukrászdákban, és mint megtudtuk, az első visszajelzések nagyon kedvezőek.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.