Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2024-04-17 10:40:00

Mi, békésiek - a könyv már a boltokban

Már a boltokban a Mi, békésiek című új könyv

Ma reggel Szegfű Katalin szerkesztővel, a kötet egyik szerzőjével közösen eljuttattuk a Mi, békésiek – Emlékkönyv a várossá nyilvánítás félévszázados évfordulójáról című könyvet a helyi boltokba.

A gyűjteményes összeállítás elsősorban a tavaly április 15-én megkezdett Békés 50 Emlékév eseményeit igyekszik összegyűjteni, illetve ezzel összefüggő tudósításokat, képriportot tartalmaz. Igyekszik sok fotó segítségével dióhéjban Békés 1973 óta íródó történetét is bemutatni. A könyv ezen fejezeteit Szegfű Katalin írta.

A könyv második felében a Békési Helyi Értéktárban szereplő értékek bemutatása olvasható gazdag fotóanyaggal a 2024. februári állás szerint, Mucsi András, a bizottság elnöke tollából. Olvasható még dr. Fábián Judit

városvédő egyesületi titkár városismertető tematikus sétájának anyaga, amelyben ismerős belvárosi helyszínekről, emlékművekről és emlékhelyekről, épületekről szerezhetnek mélyebb információt az érdeklődők. A könyvhöz előszót Varga Sándor díszpolgár írt. A fotók jelentős részét, illetve a címlapfotót Gazsó János fotográfus készítette. A könyv 136 színes oldalon 220 fotót tartalmaz. A kötetet a Családért Alapítvány adta ki 1400 példányban.


2024-04-16 18:40:00

Sursum Corda 2024.

Dr. Wagner Erzsébet az idei Sursum Corda-díjas

Idén dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvos érdemelte ki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete által alapított és az önkormányzatunk által támogatott „Sursum Corda” (Emeljük fel szívünket) elnevezésű díjat. Az elismeréssel minden évben az egészségügy, vagy a szociális és humán területen kiemelkedő tevékenységet folytató szakembert ismernek el.

Az ünnepi díjátadót a Szentháromság Plébánia közösségi termében tartották színvonalas műsor kíséretében.

 

Gratulálok dr. Wagner Erzsébetnek! Köszönet a kiváló szervezésért!


2024-04-12 21:00:00

Olimpiai selejtező kézi

Szenzációs győzelem a svédek ellen, egy óriási lépéssel közelebb az olimpia

A debreceni helyszínen szurkolhattuk végig Szatyi barátomnak köszönhetően az olimpiai selejtezőt. A mieink remek játékkal 28:25-re győztek a skandinávok ellen.


2024-04-11 13:30:00

Fogadóóra

Több kérdésben fordultak hozzám a fogadóórámon

Lakásügyben, általános és vállalkozással kapcsolatos kérdésekben egyaránt érkezett megkeresés hozzám a napokban tartott fogadóórámon. Nagyon fontosnak tartom a lakossággal való kapcsolattartást, a vélemények, javaslatok meghallgatását.

 

Ezúton is köszönöm a megkereséseket!


2024-04-10 11:50:00

Tűzoltóság közgyűlés

Közel kétszázszor vonultak tűzoltóink tavaly

Közgyűlést tartott a Békési Önkormányzati Tűzoltóság, aminek egy központi témája a tavalyi évet értékelő beszámoló volt. 2023-ban a békési tűzoltók 183 káresetet felszámolásában vettek részt. Elsődleges műveleti körzetükben 180 esetben, azon kívül 3 esetben nyújtottak segítséget. Tűzesethez 55 alkalommal, műszaki mentéshez 128 alkalommal vonultak. Az önkormányzati tűzoltósághoz kapcsolódó Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen 40 káreseményhez vonult.

 

A tanácskozáson szó esett az első negyedév munkájáról, illetve az idei munkatervről és költségtervről is.

 

Elismerés és köszönet tűzoltóink hősies munkájáért, akik számos társadalmi feladatot is ellátnak!

 


2024-03-26 09:00:00

Előadás a KÉSZ szervezésében - Békés első okleveles említései

Békés első említései

Békés település első okleveles említéseiről tartott előadást dr. Köteles-Szőke Melinda a KÉSZ békési szervezetének rendezvényén a Szentháromság Plébánia közösségi termében. Az előadáson számos érdekesség hangzott el a témával kapcsolatban.

Ezt követően a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde kórusa lépett fel.

 


2024-03-22 12:08:00

Színházi előadások

Szenzációs színházi programok lesznek a kulturális központban

A következő hetekben felpezsdül a színházi élet is városunkban. A Békési Kulturális Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően nagyszerű és izgalmas produkciók érkeznek hozzánk, amelyek remek szórakozást ígérnek.
Április 18-án, csütörtökön 18 órától „Oda vagyok magáért” címmel Fényes Szabolcs életébe bepillantást engedő különleges koncert-vígjáték lesz.
Május 11-én, szombaton 18 órától KOMÁR EST címmel Johnny Moonlight zenés műsora hallgathatják és tekinthetik meg a pesti gigolo életéről.
Május 13-án, hétfőn 19 órától Árva fiú címmel Perjés János előadó estje Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál életébe nyújt bepillantást.
Május 17-én pénteken 19 órától egy nagyszerű musical, a Made in Hungária érkezik Békésre.

2024-03-21 11:15:00

Rendelőintézet új vezető

Új vezető a békési rendelő élén

Kovarszki Judittal, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő közelmúltban megválasztott új igazgatójával egyeztettem számos témában. Közös célunk a rendelő még hatékonyabb, rugalmasabb és betegbarátabb működése, amelyben igazgató aszony új lendületet hozhat. További fejlesztések is megvalósulhatnak az intézményben, ami még komfortosabbá teheti az épületet.

Nagyon lényegesnek tartom dr. Bartóki László orvos igazgató szerepét is, akinek munkája a minőségi szakmai munka szempontjából nélkülözhetetlen.

Úgy gondolom, hogy kiváló vezetés igazgatja a Békési Gyógyászati Központot és Gyógyfürdőt.


2024-03-20 13:05:00

Békési Retro Majális

Békési Retro Majális Csocsesszel és a TNT-vel

Május elsején Békési Retro Majálist rendez a Békési Kulturális Nonprofit Kft. a Gödörben. Az eseményen fellép Hevesi Imi bácsi, Csocsesz, valamint a TNT együttes track műsorát is hallhatják majd.

Ezzel megkezdődik a szabadtéri programok sora. Idén is rengeteg érdekességgel, kiváló fellépőkkel várjuk majd a helyieket. Mint arról korábban beszámoltam, április 12-én pedig az Ismerős Arcok ad koncertet a kulturális központban.

Mindenkit szeretettel várunk!


2024-03-19 10:30:00

Babacsomag - köszöntés

Babacsomagokat adtam át

Az elmúlt néhány napban több babacsomagot adhattam át a választókerületemben élő családoknak. Így Foltin Kolint, valamint édesanyját, Foltinné Tomasovszki Lilit is köszönthettem csütörtökön. A látogatás alkalmából a kisfiúnak és anyukájának is nagy örömmel adtam át a városi babacsomagot.

 

Köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyon sok örömet, boldogságot és jó egészséget kívánok minden gyermeknek, minden családnak!

 


2024-03-18 12:55:00

Magyarittabé - Békési Futball Club

Jó hangulatú barátságos meccs

Vasárnap kiváló hangulatú barátságos mérkőzést játszott Magyarittabé és Békés csapata vajdasági testvértelepülésünkön. A meccset a hazaiak nyerték 3:2-re, de játékosaink jól helytálltak, nagyon közel álltak a döntetlenhez.

A találkozó nagyszerűen szolgálta a kapcsolatok sport terén is meglévő erősítését.


2024-03-17 10:00:00

Magyarittabén lépett fel a Belencéres

Nagy sikert aratott testvértelepülésünkün a Belencéres

Teltház előtt óriási sikerrel lépett fel a Belencéres Néptáncegyüttes Magyarittabén. A békési táncosok nagy számú érdeklődő előtt léptek fel testvértelepülésünkön. Remek produkciójuk méltán érdemelte ki a vastapsot. Jelen volt az eseményen  Deákné Domonkos Julianna, a Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület elnöke is.

Köszönet a magyarittabéieknek a fogadtatásért, elismerés a Belencéres Néptáncegyüttesnek!


2024-03-15 13:00:00

Március 15. ünnepség Magyarittabén

Hőseinkre emlékeztünk

Kedves invitálásnak eleget téve testvértelepülésünk, a vajdasági Magyarittabé március 15-i ünnepségén vettünk részt városunk delegációjával. Nagyon megtisztelő, hogy Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség közelmúltban megválasztott elnöke is jelen volt és Kerekes József, Magyarittabé polgármestere mellett én is beszédet mondhattam a megemlékezésen. Az eseményen részt vett Magyar József, Magyarország szerbiai nagykövete is. Békés koszorúját Csibor Géza önkormányzati képviselőtársammal közösen helyeztük el a helyi Kossuth szobornál. Nagyon sok kedvező és pozitív visszajelzés érkezett, köszönet testvértelepülésünknek.

 

Pásztor Bálinttal lehetőségem nyílt beszélni, ami még értékesebbé tette a lehetőséget, hogy részt vehettünk az eseményen.

 

Tisztelet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek!


2024-03-14 11:30:00

Reményhír ünnepség

Méltó megemlékezés

Március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából rendeztek megemlékezést a Reményhír Intézményben. Az ünnepség méltó módon állított emléket 1848/49-es forradalmunk és szabadságharcunk hőseinek. Gratulálok a műsor összeállítóinak és a résztvevőknek!

 

Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!


2024-03-09 09:00:00

Folytassuk a közös munkát!

Folytassuk a közös munkát!

Kedves Barátok, Ismerősök, a 2. választókerület lakói,


Közeleg a június 9-i önkormányzati választás, és ezen a fórumon is szeretném bejelenteni, hogy ismét megméretem magam önkormányzati képviselő-jelöltként a Fidesz-KDNP és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör jelöltjeként, több szervezet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Békési Kisgazdakör és a Fidelitas támogatásával. 

Az elmúlt csaknem 4,5 év rengeteg tapasztalatot, nagyon sok beszélgetést, új ismeretségeket, új barátságokat és persze rengeteg szép feladatot és munkát adott számomra. Nagyon örülök, hogy számos fejlesztést, beruházást és fontos karbantartásokat végeztünk el a körzetben közösen, Önökkel együttműködésben.

Nagyon köszönöm a sok megkeresést, a javaslatokat, az észrevételeket és az építő kritikákat is. Hálás vagyok az együttműködésért, és a ciklusnak még nincs vége. További fontos munkálatok és beruházások, egyebek mellett egy nagyszabású útfejlesztés áll előttünk.

Bízva a megkezdett közös munka folytatásában, tisztelettel kérem Önöket, hogy június 9-én tiszteljenek meg bizalmukkal, tiszteljék meg csapatunkat a bizalmukkal. Ugyancsak arra kérem Önöket, hogy támogassák majd Kálmán Tibor polgármester urat, polgármester-jelöltünket.

Együtt, közösen, összefogva, egymásra odafigyelve még szebbé, még élhetőbbé tehetjük Békést és a választókerületet,


Hajrá Békés!


2024-03-08 17:20:00

Városi nőnap

Nőnapi köszöntés Pintér Tiborral

Nőnapi ünnepséget tartottunk a békési kulturális központ dísztermében, amelyre közel 300 hölgy fogadta el a meghívásunkat. Az eseményen debütáltak a helyiség ízlésesen újrakárpitozott székei.

A programon fellépett a népszerű színész-énekes Pintér Tibor.


2024-03-06 13:50:00

Ismerős Arcok Békésen

Április 12-én Békésen ad koncertet az Ismerős Arcok

A tavalyi évhez hasonlóan hamarosan idén is elkezdődik a nagyrendezvények, a koncertek sora városunkban. Indításként április 12-én, este 8 órától hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, az Ismerős Arcok ad majd koncertet a kulturális központban.

A csapat fellépését az év további részében rengeteg esemény, rengeteg fellépő követi majd. Már a Madzagfalvi Napok programja is kezd összeállni. Hamarosan a részletekről is tájékoztatást adunk.


2024-03-05 14:35:00

Kerekes József - VMSZ

Újabb fontos tisztségeket tölt be testvértelepülésünk polgármestere

A Vajdasági Magyar Szövetség XX. tisztújító Közgyűlése a napokban megválasztotta a VMSZ elnökét dr. Pásztor Bálint személyében, valamint a párt tanácsát. A tanácsba bekerült testvértelepülésünk, Magyarittabé polgármestere, Kerekes József. Dr. Pásztor Bálint javaslatára megválasztották a párt alelnökeit is. Kerekes József is alelnöki tisztséget tölthet be a szövetségben.

 

Ezúton is gratulálok Józsinak, és sok sikert kívánok a munkájához, a munkájukhoz!


2024-03-04 11:20:00

Biohulladék gyűjtő

Városunkban is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék gyűjtése

Elsőként két helyen, a Vásárszél utcán, illetve a Karacs Teréz utcában alakítunk ki biohulladékgyűjtőt. Városunk az első olyan települések közé tartozik, amelyen ez a lehetőség rendelkezésre áll majd.

 

A konyhai zöld- és élelmiszerhulladékot biogáz üzemekben hasznosítják újra, megújuló energiaforrásként áramot és hőt állítanak elő belőle. A biogáz üzemben képződő maradék – magas tápanyagtartalma miatt - kiváló komposztot és humusz állagú anyagot képez a mezőgazdaság számára.

 

A konyhai zöld-és élelmiszerhulladékot gyűjtő kukában sokféle szerves hulladék elhelyezhető: például gyümölcsök és zöldségek maradékai, kávézacc, teafű (viszont a filter nem), fűszerek, tojáshéj, főtt ételmaradékok, pékáruk vagy épp feldolgozott élelmiszerek és húskészítmények is. Fontos viszont, hogy nem szabad beledobni csontot, az élelmiszerek csomagolását, porzsákot, porszűrőt, papírzsebkendőt, pelenkát.

 

Számomra is nagyon fontos a környezettudatosság, a környezet tudatos életmód. Nagy örömmel tölt el, hogy egyre népszerűbb ez a szemlélet és egyre többen törekszenek arra, hogy a gyakorlati életben is megvalósítsák, elsajátítsák ezt a fajta életvitelt.

 


2024-02-28 10:45:00

Lakógyűlés Karacs 5-6-7

Pozitív hangulatú lakógyűlés a Karacs Teréz utcában

Lakógyűlést tartottunk a Karacs Teréz utca 5., 6., 7. szám alatt élők számára, ami nagyon pozitív légkörben, rendkívül konstruktív hangulatban telt. A beszélgetésen a járdajavításokat, a parkolókat, lakásügyeket és hulladékkal, különösen a biohulladékkal kapcsolatos kérdéseket egyaránt érintettünk. A résztvevők sok előremutató gondolatot fogalmaztak meg.

 

Mindenkinek köszönöm, aki eljött, ahogy köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket is!


2024-02-27 11:30:00

Óvodák, bölcsődék karbantartása

Karbantartásokról egyeztettünk

A békési óvodák és bölcsődék vezetőivel tartottunk megbeszélést az intézményeket érintő karbantartási feladatokról. Számunkra nagyon fontos, hogy a békési gyerekek számára a legjobb körülményeket biztosítuk, ezért nagyon lényegesek az ilyen egyeztetések. A munkálatok hamarosan el is kezdődnek.


2024-02-24 08:25:00

Magyarittabé - fúvósok

Óriási sikert aratott a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar

Másfél órás, nagy sikerű koncertet adott a Bagoly László vezette Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar testvértelepülésünkön, Magyarittabén. A helyiek hatalmas tapssal és ovációval fogadták a filmzenéket és egyéb népszerű dallamokat felvonultató remek műsort.

 

Biztos vagyok benne, hogy a nagyszerű koncert, Bagoly Lászlóék minőségi előadása rengeteget tett hozzá az egyébként is kiváló kapcsolatokhoz.


2024-02-14 08:55:00

Védőnők köszöntése

Megköszöntem védőnőink remek munkáját

A városunk életében kiemelten fontos munkát végző védőnőket köszöntöttem. A szakemberek munkája rengeteg család életben kulcsfontosságú, hozzáértésük, tudásuk, tapasztalatuk és emberségük már számos helyzeten segítette át a szülőket és gyermekeiket. Szerepvállalásukkal nagyban hozzájárulnak a Babafa-program sikeréhez is.

 

Köszönöm a munkájukat! Köszönöm a segítségüket!


2024-02-11 13:00:00

XII. Sportbál

Négyszázan vettek részt a sportbálon, és segítették a helyi klubokat, egyesületeket

Tizenkettedik alkalommal rendeztük meg a Békési Sportbált a sportcsarnokban. Az eseményre közel négyszázan látogattak el, hogy segítsék a helyi sportklubokat- és egyesületeket, illetve hozzájáruljanak a békési fiatalok sportolásához. Látványos bemutatók színesítették a programot, zenélt a Mediterrán zenekar. A bál fővédnöki tisztségét Dankó Béla országgyűlési képviselő, védnöki tisztségét Kálmán Tibor polgármester töltötte be.

 

Nagyon örülök, hogy sokan eljöttek, és támogatták a nemes célokat. Hétfőtől pedig folytatjuk a munkát városunk infrastrukturális fejlesztései érdekében.


2024-02-05 14:30:00

Süti verseny nyereményjáték nyertes

Idén dr. Pálmai Tamásnak kedvezett fortuna a Békés kedvenc sütije versenyhez kapcsolódóan életre hívott nyereményjáték sorsolásán.

Így ő nyerte a cukrászati anyagokra és kellékekre beváltható ajándékutalványt.

Dr. Pálmai Tamás kiváló háziorvos és igazi közösségi ember, egyetlen nemes kezdeményezés sem zajlik nélküle a városban, éppen januárban hívták életre a XX. jótékonysági KÉSZ-bált óriási sikerrel. Most pedig neki kedvezett a szerencse.

Mint ismert, 2023-ban Csumpila Gábor Coco Love fantázianevű finomsága lett Békés kedvenc süteménye. A Coco Love elnevezésű finomságot tavaly év végén vásárolhatták meg az érdeklődők a város cukrászdáiban, a vevők pedig nyereményjátékon vehettek részt.

 


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.