Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2024-07-09 13:15:00

Párakapuk

Harmadfokú hőségriasztás, működnek a párakapuk

Tart a harmadfokú hőségriasztás, a hőség miatt Békés belvárosában négy helyen működtetünk párakapukat.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy gyermekeket, háziállatokat egy percre se hagyjanak parkoló autóban. Még egy félárnyékban álló, leengedett ablakú jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet.

Felhívták a figyelmet arra, hogy kánikulában megnő a szén-monoxid-mérgezés kockázata is. A kéményben légdugó alakulhat ki, amely miatt a füstgáz visszaáramlik és szén-monoxid fejlődik. Ezért nyáron is fontos nyílt égésterű vízmelegítők mellett szén-monoxid érzékelőt működtetni.

Melegben megnő a szabadtéri tüzek kockázata, jelenleg hat vármegyében van tűzgyújtási tilalom. A hőségriasztás ideje alatt ott sem tanácsos elégetni a kerti zöldhulladékot, ahol ezt az önkormányzat egyébként engedélyezi. A bográcsozók, grillezők egyetlen percre se hagyják felügyelet nélkül a tüzet.

Az NNGYK és a katasztrófavédelem közlése szerint a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, figyelni kell a folyadékpótlásra. A szabadban végzett intenzív fizikai tevékenység, munkavégzés, sportolás hőgutát okozhat, életveszélyes állapot is kialakulhat. Akik a szabadságukat vízparton töltik, a déli órákban kerüljék a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve ne ugorjanak felhevült testtel a vízbe.

A katasztrófavédelem weboldalán elérhető azon légkondicionált helyiségek listája, amelyet bárki igénybe vehet. 


2024-06-06 08:30:00

Ótemető utca, parkosítás, játszótér

Parkosítunk, majd játszóteret alakítunk ki

Az Ótemető utca és környékén figyelemreméltó és kedvező változások történtek az elmúlt években. Több fiatal is ezt a városrészt választotta otthonául, sok gyermek született ide.  

Hosszas, elhúzódó folyamat után végre önkormányzati tulajdonba került a telek.  Első lépésként parkosítani fogunk, rendbe tesszük a területet, padokat helyezünk ki. Ez a munka már folyamatban van. Második lépésben egy játszóteret alakítunk ki. Bízom benne, hogy a megálmodott terület közösségi térként szolgál majd minden városrészen élő számára.

 


2024-05-28 20:40:00

Bon-bon a Madzagfalvi Napokon

Valami Amerika: a Bon-bon zenekar is fellép a Madzagfalvi Napokon

Újabb népszerű fellépőt jelenthetünk be. Augusztus 18-án, vasárnap 18 órától Szolnoki Péter és Török Tamás legendás csapata, a Bon-bon lép színpadra a Madzagfalvi Napokon. A csapat előadja majd a legjobb dalait, amit egykoron egy ország dúdolt.


2024-05-27 06:25:00

Gyereknap és kerékpáros túra

Színes gyereknap és érdekes városismereti kerékpártúra

Egymást érték a programok ezen a vasárnapon is városunkban. Kora délután Mucsi András képviselő úr vezetésével városismereti kerékpártúrán vettem részt, ami a Bánhida-Malomvég városrészbe vezetett, és rengeteg hasznos információt tartalmazott településünk helytörténetével kapcsolatban.

Óriási érdeklődés mellett zajlott a városi gyermeknap, amelyen a helyi kiváló csoportok mellett a BMX-világbajnok Kempf Zozóval, Tompetivel és Barátaival és a Jimmy bohóccal, valamint a Meskete Meseszínházzal is találkozhattak az érdeklődők.

Az elmúlt évek szisztematikus munkájának köszönhetően sikerült egy olyan programkínálatot kialakítani, amelyben minden korosztály talál a kedvére valót. A gyermeknapra is sok százan látogattak ki, remek volt a hangulat, nagyon sokakkal sikerült beszélgetni. Örülök, hogy az elmúlt évek valamennyi rendezvényén ott lehettem, mert nagyon fontos, hogy első kézből lássuk, milyen programokra van igény.


2024-05-26 19:00:00

Bronzérmes a BFKC

Szenzációs eredmény, bronzérmesek a férfi kézilabdázóink

Idegenbeli győzelemmel zárta a Békési FKC az idei NB1/B-s kézilabda-bajnokságot. Ennek a bravúrnak köszönhetően csapatunk a harmadik helyen végzett a rendkívül erős mezőnyben, ami nagyon komoly eredmény.

 

Külön emeli a siker értékét, hogy nagyon sok fiatal játékos szerepel a csapatban.

 

Hajrá Békés!


2024-05-24 08:40:00

A békésiek gimnáziuma

Kiváló könyv született a békésiek gimnáziumáról

Nagy érdeklődés mellett mutatták be Mucsi András A békésiek gimnáziuma – A Szegedi Kis István Református Gimnázium története a kezdetektől napjainkig című kötetét a kulturális központ nagytermében. A 480 oldalas mű remekül foglalja össze a patinás, a városunk egyik szimbólumának is számító intézmény történetét.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Fekete Károly, a Tiszántúli református egyházkerület püspöke és Kálmán Tibor, városunk polgármestere. A legendás Sebestyénné Farkas Ilona gondolatait lánya a nagyszerű énekesnő Sebestyén Márta ismertette.

A könyvről Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője beszélgetett Mucsi Andrással, Gellénné Körözsi Eszterrel és S. Turcsányi Ildikóval.


2024-05-14 21:30:00

KÉSZ-díj 2024

A Szent Lázár Alapítvány érdemelte ki az idei KÉSZ-díjat

Tizennyolcadik alkalommal adták át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete által alapított KÉSZ-díjat. Az idei ünnepséget a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban tartották meg.

A díjátadóhoz kapcsolódva Meister Éva, EMKE-életműdíjas színművésznő rendezésében és előadásában az érdeklődők megtekinthették Kemény János és Medgyessy Éva Víziboszorkány című monodrámáját.

A rangos elismerést, az idei KÉSZ-díjat pedig ebben az évben a Szent Lázár Alapítvány érdemelte ki. Az elismerést mindig olyan szakemberek, illetve szervezetek veheti át, akik és amelyek áldozatos tevékenységükkel segítik Békés város lakosainak mindennapjait.


2024-05-10 10:20:00

Óvodai megbeszélés

Óvodai és iskolai karbantartásokról egyeztettünk

Béres Istvánnéval, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde vezetőjével, Nánási Lászlóval, a BKSZ Kft. ügyvezetőjével, illetve az óvodák és bölcsődék vezetőivel egyeztettünk aktuális karbantartási kérdésekről. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy intézményeink a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a gyerekeknek, a pedagógusoknak és az ott dolgozóknak. Ezért is nagyon fontos, hogy folyamatosan a leghatékonyabban végezzük el a szükséges karbantartásokat.


2024-05-06 14:50:00

Csige Zoli lehet az év testnevelő tanára

Békési szakember, Csige Zoltán lehet Év Kedvenc Tesitanára

Újabb fontos szakaszához érkezett a „K&H Mozdulj! Az Év Tesitanára” játéka. A Magyar Diáksport Szövetség és a Mediaworks közös kampányában most mindenki szavazata számít. Vármegyénként és kategóriánként a versenyben maradt jelöltek közül az olvasók választják ki, kik nyerjenek és jussanak az országos döntőbe!

A Békés vármegyei 30 év alatti kategóriában Csige Zoltán, a békési Reményhír Általános Iskola pedagógusa is versenyben van. Zoli emellett a BFKC-nál is tevékenykedik edzőként, egészen remek szakember és pedagógus.

 

Kérem, támogassák szavazataikkal! Hajrá Zoli! Hajrá Békés!

 

Szavazni például itt lehet:

https://www.origo.hu/sport/sport-egyeni/2024/04/itt-tud-szavazni-az-ev-kedvenc-tesitanara-jatek-bekes-varmegyei-jeloltjeire?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3QvIgWb276mnrpfqXqZ_TOVROEXt7oLCSY3OMFpPv6IhgCzHL6T2NDWsQ_aem_AZCuseQryXCIl_pIvPlaLYWv9Ear8Gp0B2QMSkv9U1mxwKhq00A1cmyMOfc5rJqJBmeCf24yt3CzQHvbThj4ONYc#google_vignette

 


2024-05-05 09:00:00

Anyák napi köszöntő


2024-05-04 08:30:00

Szalonnasütés a Csabai úti idősek klubjában

Remek hangulatú szalonnasütés

Kiváló hangulatú és szervezésű szalonnasütésen vettünk részt a Csabai úti nyugdíjas klubban. Az esemény nagyon szép élményeket idézett fel bennem, nagyon jó volt együt lenni, kötetlenül beszélgetni. Biztos vagyok benne, hogy Békés egyik legnagyobb erejét ezek a közösségek adják.

 

Köszönöm a meghívást és a remek társaságot!


2024-05-02 15:15:00

Szépkorú köszöntés

90. születésnapja alkalmából köszöntöttem Lagzi Imrénét

Zsófi néni egész élete munkával telt, a mai napig aktív és dolgozik, például a kertjében.

Nagyon kellemesen elbeszélgettünk, jó volt hallani azt a számos érdekességet és tapasztalatot, amit élete során megszerzett. Az ilyen találkozásokon nagyon sokat lehet tanulni.  Zsófi néni egyébként a kiváló cukrászmester, Lagzi János édesanyja.

 

Boldog születésnapot, Isten éltesse még nagyon sokáig!


2024-04-23 16:00:00

Bizottsági ülés

A zárszámadás és az önkormányzati cégek munkája állt a középpontban

A csütörtöki testületi ülést megelőzően ismét üléseztek a szakbizottságok, a pénzügyi és városfejlesztési, az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi, illetve a humán és szociális bizottság. A bizottságok előkészítették a szakmai anyagot a testületi ülésre, egyebek mellett az önkormányzati kft.-k tevékenységéről és a zárszámadásról is szó volt.

 


2024-04-17 10:40:00

Mi, békésiek - a könyv már a boltokban

Már a boltokban a Mi, békésiek című új könyv

Ma reggel Szegfű Katalin szerkesztővel, a kötet egyik szerzőjével közösen eljuttattuk a Mi, békésiek – Emlékkönyv a várossá nyilvánítás félévszázados évfordulójáról című könyvet a helyi boltokba.

A gyűjteményes összeállítás elsősorban a tavaly április 15-én megkezdett Békés 50 Emlékév eseményeit igyekszik összegyűjteni, illetve ezzel összefüggő tudósításokat, képriportot tartalmaz. Igyekszik sok fotó segítségével dióhéjban Békés 1973 óta íródó történetét is bemutatni. A könyv ezen fejezeteit Szegfű Katalin írta.

A könyv második felében a Békési Helyi Értéktárban szereplő értékek bemutatása olvasható gazdag fotóanyaggal a 2024. februári állás szerint, Mucsi András, a bizottság elnöke tollából. Olvasható még dr. Fábián Judit

városvédő egyesületi titkár városismertető tematikus sétájának anyaga, amelyben ismerős belvárosi helyszínekről, emlékművekről és emlékhelyekről, épületekről szerezhetnek mélyebb információt az érdeklődők. A könyvhöz előszót Varga Sándor díszpolgár írt. A fotók jelentős részét, illetve a címlapfotót Gazsó János fotográfus készítette. A könyv 136 színes oldalon 220 fotót tartalmaz. A kötetet a Családért Alapítvány adta ki 1400 példányban.


2024-04-16 18:40:00

Sursum Corda 2024.

Dr. Wagner Erzsébet az idei Sursum Corda-díjas

Idén dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvos érdemelte ki a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete által alapított és az önkormányzatunk által támogatott „Sursum Corda” (Emeljük fel szívünket) elnevezésű díjat. Az elismeréssel minden évben az egészségügy, vagy a szociális és humán területen kiemelkedő tevékenységet folytató szakembert ismernek el.

Az ünnepi díjátadót a Szentháromság Plébánia közösségi termében tartották színvonalas műsor kíséretében.

 

Gratulálok dr. Wagner Erzsébetnek! Köszönet a kiváló szervezésért!


2024-04-12 21:00:00

Olimpiai selejtező kézi

Szenzációs győzelem a svédek ellen, egy óriási lépéssel közelebb az olimpia

A debreceni helyszínen szurkolhattuk végig Szatyi barátomnak köszönhetően az olimpiai selejtezőt. A mieink remek játékkal 28:25-re győztek a skandinávok ellen.


2024-04-11 13:30:00

Fogadóóra

Több kérdésben fordultak hozzám a fogadóórámon

Lakásügyben, általános és vállalkozással kapcsolatos kérdésekben egyaránt érkezett megkeresés hozzám a napokban tartott fogadóórámon. Nagyon fontosnak tartom a lakossággal való kapcsolattartást, a vélemények, javaslatok meghallgatását.

 

Ezúton is köszönöm a megkereséseket!


2024-04-10 11:50:00

Tűzoltóság közgyűlés

Közel kétszázszor vonultak tűzoltóink tavaly

Közgyűlést tartott a Békési Önkormányzati Tűzoltóság, aminek egy központi témája a tavalyi évet értékelő beszámoló volt. 2023-ban a békési tűzoltók 183 káresetet felszámolásában vettek részt. Elsődleges műveleti körzetükben 180 esetben, azon kívül 3 esetben nyújtottak segítséget. Tűzesethez 55 alkalommal, műszaki mentéshez 128 alkalommal vonultak. Az önkormányzati tűzoltósághoz kapcsolódó Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen 40 káreseményhez vonult.

 

A tanácskozáson szó esett az első negyedév munkájáról, illetve az idei munkatervről és költségtervről is.

 

Elismerés és köszönet tűzoltóink hősies munkájáért, akik számos társadalmi feladatot is ellátnak!

 


2024-03-26 09:00:00

Előadás a KÉSZ szervezésében - Békés első okleveles említései

Békés első említései

Békés település első okleveles említéseiről tartott előadást dr. Köteles-Szőke Melinda a KÉSZ békési szervezetének rendezvényén a Szentháromság Plébánia közösségi termében. Az előadáson számos érdekesség hangzott el a témával kapcsolatban.

Ezt követően a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde kórusa lépett fel.

 


2024-03-22 12:08:00

Színházi előadások

Szenzációs színházi programok lesznek a kulturális központban

A következő hetekben felpezsdül a színházi élet is városunkban. A Békési Kulturális Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően nagyszerű és izgalmas produkciók érkeznek hozzánk, amelyek remek szórakozást ígérnek.
Április 18-án, csütörtökön 18 órától „Oda vagyok magáért” címmel Fényes Szabolcs életébe bepillantást engedő különleges koncert-vígjáték lesz.
Május 11-én, szombaton 18 órától KOMÁR EST címmel Johnny Moonlight zenés műsora hallgathatják és tekinthetik meg a pesti gigolo életéről.
Május 13-án, hétfőn 19 órától Árva fiú címmel Perjés János előadó estje Cserháti Zsuzsa és Szécsi Pál életébe nyújt bepillantást.
Május 17-én pénteken 19 órától egy nagyszerű musical, a Made in Hungária érkezik Békésre.

2024-03-21 11:15:00

Rendelőintézet új vezető

Új vezető a békési rendelő élén

Kovarszki Judittal, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő közelmúltban megválasztott új igazgatójával egyeztettem számos témában. Közös célunk a rendelő még hatékonyabb, rugalmasabb és betegbarátabb működése, amelyben igazgató aszony új lendületet hozhat. További fejlesztések is megvalósulhatnak az intézményben, ami még komfortosabbá teheti az épületet.

Nagyon lényegesnek tartom dr. Bartóki László orvos igazgató szerepét is, akinek munkája a minőségi szakmai munka szempontjából nélkülözhetetlen.

Úgy gondolom, hogy kiváló vezetés igazgatja a Békési Gyógyászati Központot és Gyógyfürdőt.


2024-03-20 13:05:00

Békési Retro Majális

Békési Retro Majális Csocsesszel és a TNT-vel

Május elsején Békési Retro Majálist rendez a Békési Kulturális Nonprofit Kft. a Gödörben. Az eseményen fellép Hevesi Imi bácsi, Csocsesz, valamint a TNT együttes track műsorát is hallhatják majd.

Ezzel megkezdődik a szabadtéri programok sora. Idén is rengeteg érdekességgel, kiváló fellépőkkel várjuk majd a helyieket. Mint arról korábban beszámoltam, április 12-én pedig az Ismerős Arcok ad koncertet a kulturális központban.

Mindenkit szeretettel várunk!


2024-03-19 10:30:00

Babacsomag - köszöntés

Babacsomagokat adtam át

Az elmúlt néhány napban több babacsomagot adhattam át a választókerületemben élő családoknak. Így Foltin Kolint, valamint édesanyját, Foltinné Tomasovszki Lilit is köszönthettem csütörtökön. A látogatás alkalmából a kisfiúnak és anyukájának is nagy örömmel adtam át a városi babacsomagot.

 

Köszönöm a kedves fogadtatást! Nagyon sok örömet, boldogságot és jó egészséget kívánok minden gyermeknek, minden családnak!

 


2024-03-18 12:55:00

Magyarittabé - Békési Futball Club

Jó hangulatú barátságos meccs

Vasárnap kiváló hangulatú barátságos mérkőzést játszott Magyarittabé és Békés csapata vajdasági testvértelepülésünkön. A meccset a hazaiak nyerték 3:2-re, de játékosaink jól helytálltak, nagyon közel álltak a döntetlenhez.

A találkozó nagyszerűen szolgálta a kapcsolatok sport terén is meglévő erősítését.


2024-03-17 10:00:00

Magyarittabén lépett fel a Belencéres

Nagy sikert aratott testvértelepülésünkün a Belencéres

Teltház előtt óriási sikerrel lépett fel a Belencéres Néptáncegyüttes Magyarittabén. A békési táncosok nagy számú érdeklődő előtt léptek fel testvértelepülésünkön. Remek produkciójuk méltán érdemelte ki a vastapsot. Jelen volt az eseményen  Deákné Domonkos Julianna, a Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület elnöke is.

Köszönet a magyarittabéieknek a fogadtatásért, elismerés a Belencéres Néptáncegyüttesnek!


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.