Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2021-09-26 08:00:00

Múltidéző Öntözés

A Tisza II. vízlépcsővel, a békési duzzasztó megépítésével 100 ezer holddal bővül az öntözhető terület Békés megyében – írta 1966 szeptemberében az akkori Békés Megyei Népújság.

Érdekes, hogy mintegy 55 évvel ezelőtt is már hasonló problémák jelentkeztek a mindennapokban. Középtávon az egyik nagyon feladatnak tartom, hogy lehetőséget keressünk az öntözési lehetőségek kiterjesztésére.


2021-09-24 08:45:00

Kolbászvigalom: bejárás

Célegyenesébe fordult a II. Békési Kolbászvigalom előkészítése.

A héten előbb egyeztetést tartottunk a rendezvényt segítő önkéntesekkel, majd bejártuk a helyszínt, a sportcsarnok környékét, illetve a sportcsarnokot. Utóbbi egyeztetés részeként kijelöltük az árusok helyeit, és szakemberrel egyeztettünk az elektromos ellátással kapcsolatban.

Közben a végéhez közeledik a jelentkezés is, lassan teljesen megtelnek a helyek a kolbászgyúrásra.


2021-09-23 08:00:00

Kezdődik az aszfaltozás!

Kilenc utcát érintő útfelújítási, aszfaltozási munkák előkészületei kezdődtek meg szerdán városunkban. Ez a beruházás-sorozat 120 millió forintos központi támogatásból valósul majd meg.

Választókerületemben a Szív és a Rózsa utcában lesznek fejlesztések. Előbbi helyen az alapot is megerősítik a kivitelező szakemberei. A legfontosabb tudnivalókról a napokban szórólapon tájékoztattam a lakosokat, és úgy tudom, hogy több képviselőtársam is hasonló módon járt el. Az említett két utca mellett a Kökény, a Váradi, a Kurta, Mónus Illés, a Kölcsey utca, Jámbor és a Fonó utca érintett a felújításokban.

Egy másik pályázatból, közel 40 millió forintból az ugyancsak a választókerületemhez tartozó Karacs Teréz utcában is megvalósul majd a járda és a teljes útfelület cseréjére.


2021-09-22 14:40:00

Tanévkezdési támogatás

Ezekben a napokban osztjuk ki a nevelési és tanévkezdési támogatásokat városunkban. A 2015-ben elindult kezdeményezés nagyon lényeges, hiszen annak segítségével enyhíthetjük a családok azon terheit, amit a tanévkezdés ró rájuk.

Szerdán a Szegedi Kis István Református Iskolában én is ellátogattam a támogatások kiosztására.

A bölcsődés és óvodás gyermekek fejenként 5000 forint támogatásban részesülnek.

A nappali oktatás munkarendje szerint általános iskolai tanulmányokat folytató gyermekek 10 ezer forint/fő támogatásban részesülnek.

A nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekek 12 ezer forintos támogatásban részesülnek fejenként.

Amennyiben módunkban lesz, a támogatást minden évben biztosítjuk a békési családok számára.


2021-09-21 12:28:00

Nagy az érdeklődés a Kolbászvigalom iránt

Nagyon jól fogynak az asztalok a Békési Kolbászvigalom október 9-i, szombati gyúró versenyére.

Szervezőtársaimmal együtt arra kérnénk az érdeklődőket, hogy jelentkezési szándékukat lehetőleg a héten jelezzék a Békési Férfi Kézilabda Kft.-nél személyesen, Békésen, a Karacs Teréz utca 7. szám alatt, a földszint 2-ben.

A résztvevők számára érdekes lehet, hogy a szombati nap tombolájának fődíja egy hízósertés lesz.


2021-09-19 08:00:00

Múltidéző - kosárfonás

Sokan nem tudják, hogy a 60-as években a Békési Kosáripari Vállalat volt az ország egyetlen vállalata a kosárfonó szakmában.

Mint a Békés Megyei Népújság 1961 szeptemberi számából kiderül, az üzem létszáma 1952 óta 130-ről 670 főre emelkedett. A békési kosár több mint 10 nyugati országban talált vevőre, Békés községet kosáripari termékeiről nyugati vevői úgy ismerték Chicagóban, San Franciscóban, Brüsszelben, Frankfurtban, Stockholmban és számos más világvárosban, mint hazánkban Kecskemétet a barackjáról vagy Makót a hagymájáról.

Mára a kosárfonás súlya több ok miatt visszaesett ugyan, de azon leszünk, hogy az értékeit megőrizzük az utókornak.


2021-09-18 08:00:00

Tovább korszerűsödik a sportcsarnok

Tovább folytatódhat és teljessé válhat a sportcsarnok korszerűsítése.

A Magyar Kézilabda Szövetség sportcsarnok-felújítási programján közel 60 millió forintot nyertünk a Békési Férfi Kézilabda Clubbal közösen, aminek köszönhetően megvalósulhat az épület kazáncserét is magába foglaló fűtés-korszerűsítése és a belső nyílászárók teljes cseréje. A mögöttünk hagyott közel három évtizedben az ingatlan nyílászárói elhasználódtak, éppen ezért is van szükség a fejlesztésre. A fejlesztésről a helyszínen egyeztettünk Nagy Richárddal, a club ügyvezetőjével.

Közel két évvel ezelőtt mintegy 80 millió forintból cseréltük a létesítmény külső nyílászáróit és elektromos vezetékrendszerét, amivel párhuzamosan megújult a világítás is. Emellett kiépítettük a hangrendszert, ami szintén fontos lépés volt a sport- és egyéb rendezvények szempontjából. Azt megelőzően is számos beruházás valósult meg a sportcsarnokban.

Nagyon fontosnak tartom, hogy mind a gyerekek és fiatalok, mind a felnőtt sportolók számára a lehető legkorszerűbb körülményeket teremtsük. Ha minden a tervek szerint alakul jövő májusra egy teljesen felújított és egy vadonatúj sportcsarnok áll majd a békésiek rendelkezésére.


2021-09-17 09:10:00

Békés tortája - megbeszélés

A Békés tortája program kapcsán egyeztettünk városunk cukrászmestereivel, illetve a győztes Kertészné Kozma Enikővel, aki a „Nyári mámor” fantázianevű remekével nyerte meg az idei versenyt.

A finomság néhány héten belül kapható lesz városunk négy cukrászdájában. A megbeszélés fő témáját éppen ez jelentette, a munka hamarosan elkezdődik.

 


2021-09-16 12:32:00

Ülésezett a Sport Tanács

Ismét ülésezett a Sport Tanács.

A megbeszélés legfőbb témáját a készülő sportkoncepció és a sporttámogatási rendszer aktualizálása jelentette.

 


2021-09-15 08:18:00

Kolbászvigalom előkészítés

Alig több mint húsz nap múlva, október 8-án, pénteken és 9-én, szombaton második alkalommal rendezzük meg a Békési Kolbászvigalom elnevezésű gasztronómiai rendezvényt.

Így mostanra az előkészítés is a célegyenesébe fordult, aminek jegyében tartottunk megbeszélést a szervezőcsapattal. Mostanra összeállt a rendezvény programja, amit a jogszabályi előírásoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal látogathatnak majd az érdeklődők.

Az esemény pénteki napján, amelyet a gyerekeknek, a diákoknak szervezünk, Jimmy bohóc és Bodrogközy Rita ad majd műsort, míg szombaton Sztojka Tibor, a Fásy mulató, Korda György és Balázs Klári, valamint a Beatrice lép fel.


2021-09-14 09:30:00

Rongálás a Karacs Teréz utcában

Súlyos és értelmetlen rongálás történt a napokban a Karacs Teréz utcában.

Egyelőre ismeretlenek gyakorlatilag az összes szemetes kukát, illetve néhány padot fényes nappal tönkretették. A rendőrség felé megtettem a szükséges a lépéseket. A javítás pedig hamarosan elkezdődik, de meg kell találnunk a módját, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő.

 


2021-09-14 08:25:00

Magvetés konferencia

Trianon és a Szegedi Kis István Emlékév jegyében rendezték meg idén a hagyományos Magvetés Református Konferenciát a békési református templomban.

Az érdekes, a Békés-tarhosi Zenei Napok részeként életre hívott eseményen dr. Püski Levente egyetemi tanár Trianon és utóélete a Horthy-korszakban címmel tartott előadás, Sápiné Turcsányi Ildikó régész-muzeológus pedig a békési református gimnázium küzdelmes évszázadaiba engedett betekintést.


2021-09-12 08:00:00

Múltidéző - Békési ízek

A közelmúltban a Madzagfalvi Napok keretében megrendezett Ízek utcája főzőverseny, a Békés tortája verseny és az október 8-9-i Békési Kolbászvigalom kapcsán kicsit utánaolvastam, hogy milyen ételek, milyen ízek jellemzik városunkat.

B. Szűcs Irén 2005-ben megjelent Békési Ízek című kötetében egész sor érdekességet találtam étkezési kultúránkról, valamint különleges ételekről, például a bagolytüdőről, a vízciberéről, a vitaminrántottáról, a karimáskásáról, az öreglaskáról, az Anyásom pitéjéről vagy éppen a görhepogácsáról, s még folytathatnám a sort.

Akinek ideje engedi, érdemes egy kicsit olvasgatni a városi gasztrotörténeti áttekintésében, és a receptek között, illetve persze akár elkészíteni egy-két kiváló ételt.

Mi pedig azon leszünk, hogy gasztronómiai értékeinket is megőrizzük a jövőnek.


2021-09-10 08:00:00

Egyeztetés Araczki Zsolttal

Araczki Zsolttal, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokával egyeztettem több fontos kérdésben.

Egyebek mellett szót ejtettünk a mindennapi feladataikról és aktuális munkáikról is. Tűzoltóink nagyon sokrétű feladatot végeznek, a tűzoltástól a balesetekig rengeteg helyen segédkeznek. Az önkormányzati tűzoltóság alelnökeként nagyon fontosnak tartom a folyamatos kapcsolattartást tűzoltóinkkal.


2021-09-09 18:15:00

Megvan a II. Békés Tortája verseny nyertese

KERTÉSZNÉ KOZMA ENIKŐ alkotása, a „NYÁRI MÁMOR„ lett 2021-ben a Békés Tortája

A Békési Polgármesteri Hivatal által immár második alkalommal megszervezett és lebonyolított verseny ismét nagy népszerűségnek örvendett, ma hirdettünk győztest. Egy éven keresztül Kertészné Kozma Enikő „Nyári mámor” elnevezésű tortája viseli a Békés Tortája 2021 címet, amit a helyi cukrászdákban a Nagy-féle Cukrászdában, a Sipaki Cukrászdában, Lagzi János Cukrászdájában és Juhász Cukrászdában fognak árusítani 2021. október 1-től.

A verseny 2. helyezettje Kozmáné Fábián Anikó „Virágos álom” fantázia nevű tortája lett, a 3. helyen Máté Ferencné „Csokivarázs” nevű tortája végzett.

Különdíjat kaptak: 

Faragó Katalin („Csokimámor”),

Vrbovszkiné Szabó Marianna  („Nyári napsugár”),

Mohácsiné Fekete Hajnalka („Párizsi álom”),

Szabó Ildikó („Körösmenti szilvás csokitorta”)

A különdíjasok a zsűrit alkotó cukrászok felajánlásait nyerték.

A versenyre bárki nevezhetett kortól, nemtől függetlenül, ha érez magában kedvet és affinitást a tortakészítéshez. A Békési Polgármesteri Hivatal égisze alatt megvalósított megmérettetésre idén is 15 nevezés érkezett a járás településeiről, köztük Békésről, Köröstarcsáról, Muronyról. A versenyzők igazán komolyan vették a versenyt, jó látni, hogy az otthonokban micsoda érdeklődés és tanulni vágyás van jelen a cukrász szakmát illetően. Nevezni 20 cm átmérőjű, kerek tortával lehetett, amely küllemében és díszítésében Békéshez köthető, és nem tartalmaz különleges alapanyagot, nem ehető díszeket a dekoráció sem. Az idei téma a csokoládé volt, amely alapanyagként valamilyen formában meg kellett jelenjen a tortában. A zsűrit a szakma békési cukrászmesterei alkották, Nagy Lajos, Lagzi János, Sipaki István, Juhász Zoltán és Mucsiné Fodor Hajnalka, aki egyben a verseny ötletgazdája. A pontszámokat az íz, a kreativitás, a külalak és az összbenyomás értékelésével kaptak a versenyzők alkotásai.

 

Jövőre is nevezzenek még többen!


2021-09-08 13:37:00

Tönkretették a felújított járdát

Ismeretlenek tették tönkre a katolikus templom melletti felújított járdarészt.

A közelmúltban kérésemre a BKSZ Kft. munkatársai helyrehozták a választókerületemhez tartozó katolikus templom melletti járdát, majd a területet ki is bojázták, hogy jelezzék, még nem lehet rámenni az érintett részre. A bojákat azonban ismeretlenek fényes nappal eldöntötték, a megújult területet csúnyán összejárkálták, amivel tönkretették az elvégzett felújítást.

 

Nagyon bízom benne, hogy hasonló többször nem fordul elő. A BKSZ Kft. munkatársai újra elvégzik majd a feladatot, akik minden tiszteletet megérdemelnek nem csak a munkájukért, hanem a türelmükért is.


2021-09-08 07:40:00

Egyeztetés a lakásrendelet módosításáról

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletünk módosításáról egyeztettünk.

A képviselő-testület legutóbb tavaly nyáron határozott a rendeletről, ám azóta több módosító javaslat is érkezett az egyedülálló bérlők lakáshoz jutásával, a költözők számára vonatkozó előírásokkal, a munkaviszonyra vonatkozó pontszámokkal kapcsolatban. A módosítási javaslatokat egy előzetes hatásvizsgálat követte. A végső szót a módosítási javaslatokkal kapcsolatban a képviselő-testület mondja majd ki.

 


2021-09-06 11:46:00

Átadták a Gólyafészek bölcsődét

Közel 21 millió forintból valósult meg a választókerületemben található Gólyafészek Bölcsőde konyhájának infrastrukturális felújítása és akadálymentesítése, amit Kálmán Tibor polgármesterrel közösen adtunk át.

A Rákóczi utcai intézményt korábban energetikailag korszerűsítették, de nagy szükség volt arra is, hogy a belsőleg is megújulhasson az épület. A főzőkonyha helyiségkapcsolatainak korszerűsítése mellett új konyhai eszközökkel is gazdagodott a bölcsőde a fejlesztésnek köszönhetően.

 


2021-09-04 08:00:00

Újabb babaköszöntő csomag átadása

Újabb babaköszöntő csomagot adtam át, ezúttal Megyeri-Barta Edinát és kislányát, Megyeri Grétát köszöntöttem ezen a módon.

Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok az egész családnak!

Mint ismert, szinte pontosan két hónappal ezelőtt, július elsejétől vezettük be új ellátásként a Babaköszöntő csomagot Békésen, amelyet örömmel fogadnak a családok. Az igények folyamatosan érkeznek, az elmúlt két hónapban már 64 család kapta meg a babakelengyét, és külön öröm számomra, hogy választókerületemben már nyolc család élt a lehetőséggel.

A képviselő-testület a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló rendelet módosításával vezette be az új ellátást a városban. Eszerint kérelemre babaköszöntő csomagra való jogosultság állapítható meg, ha a magzat a 36. hetes életkorát betöltötte vagy megszületett gyermek esetén a gyermek 4. hónapos életkorának betöltéséig, amennyiben a törvényes képviselők a gyermek születését megelőzően legalább 12 hónapja Békés városban lakóhellyel rendelkeznek. A csomag tartalma egy Békés város címerével ellátott 62-es méretű body, egy újszülött ágynemű, egy kifogó, négy textilpelenka és két előke.

Az ellátásra előterjeszthető kérelem nyomtatványa a Békési Polgármesteri Hivatalnál, a Békési Védőnői Szolgálatnál, illetve a www.bekesvaros.hu honlapon érhető el.


2021-09-02 08:42:00

Sajtótájékoztató: Református Egyházközség fejlesztések

Több mint félmilliárd forintos támogatás segítségével építhet új óvodát a Békési Református Egyházközség.

Minderről Dankó Béla országgyűlési képviselő, Katona Gyula esperes és Mucsi András református presbiter számolt be az épülő református óvodánál.

A református óvoda építése jó ütemben halad a Fábián utcában. A beruházás állami támogatás mellett, az Országos Óvoda Program részeként 514 millió 680 ezer forintból valósul meg.

Mint arról korábban is írtam, nagyon fontosnak tartom az oktatási-nevelési infrastruktúra fejlesztését városunkban, hiszen annak a népesség megtartásában is lényeges szerepe van. A szülők számára lényeges, hogy milyen épületekben tanulhatnak gyermekeik, a más településről érkező fiatalok pedig milyen kollégiumban tölthetik a napjaikat, s a gyerekek számára is nagyon fontos, hogy milyen körülményeket biztosítunk számukra.

A beruházásnak köszönhetően választókerületemben két-két óvoda és bölcsőde lesz majd megtalálható.


2021-09-01 10:25:00

Készülnek már "Békés tortái"!

Tavalyhoz hasonlóan idén is várhatóan tizenöt torta készül majd a Békés tortája versenyre.

A résztvevők jövő csütörtökön hozzák be az általuk megálmodott ínyencségeket a polgármesteri hivatalba, ahol ezúttal is városunk kiváló cukrászmesterei fogják értékelni. A gasztronómiai megmérettetés idei fő tematikája a csokoládé.

Biztos vagyok benne, hogy ebben az évben is remek torták születnek majd.


2021-08-31 13:02:00

Elkészült Rákóczi utcai iskola udvarának felújítása

Felújított udvar várja az iskolakezdést a Szegedi Kis István Református Iskola Rákóczi utcai intézményében. Az egyház és az önkormányzat együttműködéseként megtörtént a vízelvezetés, a burkolat cseréje és a tereprendezés is.

Ahogy korábban is említettem, alpolgármesterként és református presbiterként egyaránt fontosnak tartom, hogy tovább erősítsük az oktatási infrastruktúrát városunkban, hiszen az hozzájárulhat a fiatalok helyben maradásához. 


2021-08-30 10:16:00

Elektronikai hulladékgyűjtés

Önkormányzatunk ismét elektronikai hulladékgyűjtési napot szervezet a lakosságnál feleslegessé vált elektronikai eszközök hasznosításra történő ingyenes átadására szeptember elején.

A gyűjtés időpontja:

szeptember 2., csütörtök 8.00- 16.00

szeptember 3., péntek 8.00-16.00

szeptember 4., szombat 8.00- 12.00

A gyűjtés helye:

Békés, Szarvasi u. 64/1.

 

A lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése keretében az alább felsorolt, a háztartásokban használt berendezések leadása történhet:

Minden olyan berendezés, ami elektromos árammal működik (hűtő, fagyasztó, televízió, bojler, mosógép, porszívó, elektromos konyhai berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefon, rádió, video berendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, világítás armatúrák, játékkonzolok).

Nem adható le az E-hulladék, ha az átadásra szánt berendezések rongált, szétszedett, törmelékes vagy erősen szennyezett állapotban vannak.

A begyűjtött hulladékot az európai előírások szerint feldolgozzák és a kinyert anyagokat újra visszaforgatják a termelésbe.


2021-08-29 08:00:00

Múltidéző - Református tagozat indult

Az 1991/92-es tanévben egyházi tagozattal bővült Békésen az iskolahálózat, a református egyház tagozatos osztályaiban is megkezdődött az oktatás.

Az akkori új tanévben három — egy első, egy ötödik és egy elsőéves gimnáziumi — osztály kezdte meg működését. Az általános iskolában és a gimnáziumban a jelentkezők közül összesen 71-en nyertek felvételt, a gimnáziumi osztályba 31-en, az általános iskola két egyházi osztályában 20—20 gyermek kezdte meg tanulmányait – írta mindezt a megyei napilap 1991. szeptemberében, harminc évvel ezelőtt.

A lap arra is kitért, hogy a békési református egyház fokozatosan szeretne a városban egy iskolacentrumot kialakítani, a volt intézményeiből visszakapni a gimnáziumot és egy általános iskolát, s Szegedi Kis István reformátor szellemében gazdagítani Békés városát, valamint a településen folyó iskolai nevelőmunkát.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt harminc évben ezt sikerült is megvalósítani az egyházközségnek. Református presbiterként kiemelhetem, jelenleg is azon dolgozunk, hogy minél jobb, minél korszerűbb körülmények között tanulhassanak az oktatási és nevelési intézményekben a békési gyerekek, fiatalok és a más településről hozzánk érkezők. Több fejlesztésről is be fogunk számolni hamarosan.


2021-08-27 08:00:00

Kolbászvigalom: oktatási megbeszélés

A helyi óvodai és iskolai vezetőkkel tartottunk megbeszélést a Békési Kolbászvigalommal kapcsolatban.

A program idén kétnapos lesz, október 8-án, pénteken és október 9-én, szombaton rendezzük majd. Az első, pénteki nap a békési óvodás és iskolás gyerekeké lesz, akik a felnőttekhez hasonlóan – természetesen játékos formában, ha kell egy kis segítséggel – kolbászt fognak gyúrni, és számos nekik szóló rendezvény is várja majd őket. Nagyon fontosnak tartom, hogy a következő generációk is megismerjék és lehetőség szerint megszeressék értékes gasztronómiai hagyományainkat.

Hamarosan érkezünk a Békési Kolbászvigalom pontos programjával, a rendezvény plakátjával és számos meglepetéssel.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.