Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

Hírek, információk:

2021-11-30 15:36:00

Medikai rendszer a gyógyászati központban

Új, korszerűbb informatikai, medikai rendszert állítanak üzembe a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben – számolt be az újabb fejlesztésről Erdélyi Imola igazgató asszony.

Mint megtudtam, éppen a napokban zajlanak az egészségügyi dolgozók körében az oktatások az új medikai rendszer használatával kapcsolatosan

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő még tavaly kezdte informatikai rendszerének teljes körű fejlesztését, aminek részeként előbb a számítógépeket cserélték le, majd a szerver fejlesztése következett, illetve ahhoz kapcsolódó, egyéb beruházások valósultak meg. Végül most a régi medikai rendszer cserélik egy új korszerűbb medikai rendszerre. Az új medikai rendszerre való átállás november 29-től történik meg a gyakorlatban.


2021-11-29 08:40:00

Elismerést kaptam (Véradás)

November 27-e a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta a Véradók Napja Magyarországon.

Ezen a napon a sokszoros véradókat, a véradásszervezésben tevékenykedőket, a véradóbarát munkahelyeket, az önkéntes szervezőket és a véradás ügyének támogatóit köszönti a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy közelmúltbeli, ötvenedik véradásom apropóján Barta István Zoltántól, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei alelnökétől oklevelet és emlékérmet vehettem át. Legelőször még a katonaság ideje alatt adtam vért, és azóta is, amikor lehetőségem engedi, folyamatosan igyekszem ezt tenni, illetve Zolival való közös munkánk eredményeként más módon is próbálom segíteni a véradások szervezését.


2021-11-28 13:30:00

Advent első vasárnapja

Ma van Advent első vasárnapja.

Ezen a napon gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát, ami a hitet jelképezi. Talán soha nem volt szükségünk annyira a hitre, mint a mögöttünk hagyott másfél évben és az előttünk álló időszakban. Lassan következik az elcsendesülés időszaka, amely a karácsonyra való felkészülés egy fontos, nagyon lényeges része.

Ünnepi istentiszteletet tartottak Advent első vasárnapján a református templomban. Az esemény különlegességét csak fokozta, hogy gyerekek adtak ünnepi műsort az istentisztelet részeként. Az elhangzott gondolatok pedig nagyszerűen szolgálták, sokat segítettek az Advent megélésében.

Szintén az ünnepvárás részeként megkezdődött a Békési Advent elnevezésű programsorozat városunkban. A Széchenyi téren tartott mai rendezvényen köszöntőt mondott Kálmán Tibor polgármester, igét olvasott Bócsa Roland, a Békési Baptista Gyülekezet lelkipásztora. Fellépett a Békési Hagyományőrző Dalkör, Táncoló hópihék címmel műsort adott a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona úti Tagóvodája. Rácz Renáta karácsonyi összeállítással kedveskedett a megjelenteknek. Volt szeretetvendégség és adventi kirakodóvásár is.


2021-11-27 11:17:00

II. "Mert fából lesz az erdő" program

Megszületett a több mint 600 méter hosszú Békési Babafasor.

Szombaton hatvannégy, az elmúlt egy évben született gyermek és szüleik tiszteletére ültettünk el közösen gömbkőris fákat a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén. Reményeink szerint a fák hosszú távon kellemes árnyat biztosítanak majd a kerékpározóknak, a településre érkezőket, köztük az érintett családokat pedig egy különleges fasor fogadja majd.

A képviselő-testület tavaly tavasszal döntött a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű program elindításáról, amelynek lényege, hogy minden újszülött gyermek és szüleik tiszteletére fát ültetünk a városban. A szombati eseményen Kálmán Tibor polgármesterrel közösen köszöntöttük a gyermekeket és szüleiket.

A programban arra is lehetőség nyílt, hogy a szülők otthonaikban ültessenek fát gyermeküknek. Számukra szilvafákat ajánlottunk fel, amelyeket hétfőn adtunk át a százhat család tagjainak, akik ezt kérték.


2021-11-27 08:10:00

Gombavató: SZKIRG

Ünnepélyes keretek között, a járványhelyzet miatti biztonsági előírások betartása mellett rendezték meg a végzősök gombavató ünnepségét a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban.

A gomb ma is az iskolához tartozás, az identitás jelképe, egyben a felnőtté válás, az elválás szimbóluma is.

Az ünnepi eseményen Kálmán Tibor, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Gratulálok a végzős fiataloknak, illetve családjaiknak, és a legjobbakat kívánom nekik mind a következő hónapokra, mind a tágabb jövőre nézve.

Tudniuk kell, hogy számíthatnak ránk, mi pedig igyekszünk a legjobb körülményeket biztosítani számukra.


2021-11-26 14:25:00

Meglepetés almalé az oktatási-nevelés intézményekben

Egy kis meglepetésként, összesen 150 liter frissen préselt, százszázalékos almalevet vittem a választókerületemben található oktatási-nevelési intézményekbe, a Bóbita Integrált Tagóvodába, a Gólyafészek Bölcsődébe, a Földvár Bölcsődébe és a Szegedi Kis István Református Általános Iskola Rákóczi utcai tagintézményébe a gyerekeknek, illetve az ott dolgozóknak.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek figyelmét minél előbb és minél többször felhívjuk az egészséges táplálkozásra.

Az almalevet a református egyház akciójának keretében vásároltam, amelynek bevételéből a szervezők szeretnék a Békési Református Egyházmegye ifjúsági misszióját támogatni, valamint az egyházmegyei kántorképzést megerősíteni. Bízom benne, hogy mindenkinek ízlik majd a kiváló gyümölcslé, amely így kettős értelemben is jó célokat szolgál.


2021-11-25 10:10:00

Testületi ülés - november

Elfogadtuk az orvosi ügyeleti munkáról szóló beszámolót a képviselő-testület csütörtöki ülésén, illetve döntöttünk arról is, hogy a következő évre is az Alföld Ambulance Kft.-t bízzuk meg a feladat ellátásával.

Nagyon fontosnak tartjuk az orvosi ügyelet biztosítását, a kérdés ezért is számított kiemelt témának a tanácskozáson.

Az ülésen tájékoztató hangzott el az önkormányzat III. negyedéves költségvetésének teljesítéséről. A büdzsé a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére kiegyensúlyozott és stabil, a működés biztosított. Azon dolgozunk, hogy a következő időszakban is folytatódhassanak a fejlesztések városunkban.

A testület ugyancsak elfogadta a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Tárulás 2021. III. negyedévi költségvetésének teljesítéséről szóló tájékoztatót. A társulás égisze alatt működik a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ és a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde is.

A testület változatlan összegekkel fogadta el a jövő évre a piaci díjtételeket, azokon semmiképpen nem szerettünk volna emelni. Úgy gondoljuk, hogy ez mind az árusok, mind a vevők érdekeit szolgálja.


2021-11-24 13:08:00

Digitális tudásközpont

Az Edu&Fun digitális élményközpont operatív vezetőjével, Benedeczki Zoltánnal egyeztettem a fővárosban. Napokon belül, várhatóan a jövő héten elkezdődik a Digitális Tudásközpont kialakítása városunkban, a civil ház épületében.

Az operatív vezetővel a létesülő békési intézmény tartalmi részeit és dizájnját is áttekintettük. A budapesti élményközpontban folyamatos a telt ház, nagyon sokan érdeklődnek a lehetőség iránt. Abban bízunk, hogy Békésen mi is hasonlóan tudjuk majd élettel megtölteni a tudásközpontot.

Benedeczki Zoltán elmondta, a technológia, az információtechnológia (IT) olyan ütemben fejlődik, hogy aki nem kap megfelelő ismeretet és képzést a legkorszerűbb eszközök használatához, az lemarad. Ezért is nagyon fontos, hogy városunkban is kialakíthatunk egy olyan tudásközpontot, ami már több helyen bizonyított. Így a településünkön élők, köztük a fiatalok számára biztosíthatjuk a megfelelő tudást.


2021-11-23 16:43:00

Bizottsági ülések

A csütörtöki testületi ülést megelőzően ezúttal is üléseztek a szakbizottságok.

A humán és szociális, a pénzügyi és városfejlesztési, valamint az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság egyaránt áttekintette az előterjesztéseket. Számos, a város életében fontos témáról lesz szó a csütörtöki ülésen ezúttal is.


2021-11-23 08:45:00

Facsemete osztás

Megtartottuk a Mert Fából lesz az Erdő elnevezésű programunk idei első részét.

Hétfőn délután a polgármesteri hivatal udvarán kiosztottuk a szilvafákat azok között a családok között, akik otthonukban szeretnének fát ültetni elmúlt hónapokban született gyermekük tiszteletére.

Nagyon köszönöm azoknak, akik eljöttek, köszönöm a sok kedvességet, a kedvező visszajelzéseket!

A képviselő-testület tavaly tavasszal döntött kezdeményezésemre arról, hogy minden békési újszülött és szüleik tiszteletére fát ültetünk, illetve fát ajándékozunk az érintett családoknak.

Az idei program második részét szombaton reggel 9 órától tartjuk. Ekkor a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén hatvannégy gömbkőrist ültetünk azok tiszteletére, akik az említett két lehetőség közül ez utóbbit választották. A fák hosszú távon kellemes árnyat adnak a kerékpározóknak, a településre érkezőket pedig a különleges „babafasor” fogadja majd.


2021-11-22 08:25:00

Térkövezés a városközpontban

Folytatódik a főtér Szánthó Albert utca és a Karacs Teréz utca közötti szakaszának térkövezése.

A beruházás a Karacs Teréz utca aszfaltozásához kapcsolódva valósul meg, ugyanakkor nagyon fontos, hogy a területen a munkálatok alatt óvatosan közlekedjenek.

Köszönöm a türelmüket! Reményeink szerint néhány nap múlva a lakosság már birtokba veheti a megújult területet.


2021-11-21 08:00:00

Magán szemkórház Békésen - Múltidéző

Nagy érdeklődésre tarthat számot Békés község két előnyösen ismert orvosa dr. Frey Géza a békési járás és dr. Hajnal József Békés község humánus terve – írta 1908 novemberében a Békés című újság.

A törekvő két orvos a mind nagyobb mérvet öltő szembetegségek meggátlása czéljából egy Békésen létesítendő magán jellegű szemkórház felállítását vette tervbe s a terv kivitelére szükséges lépéseket már meg is tette. A kórház engedélyezését kérő folyamodványukat f. évi október hó 21-én nyújtották be a békési főszolgabiróságnak, amely pártolólag terjesztette fel az alispánnak, aki mint értesülünk, szintén előnyös informácziókkal fogja a belügyminiszter elé terjeszteni a kérvényt, így a terv a legnagyobb valószínűséggel rövid idő múlva a megvalósulás stádiumába jut. Ezen esetben a szemkórház a jövő év február havában egy erre már kiválasztott és igen alkalmasnak talált helyiségben az első ker. 280. számú Kovács nővérek tulajdonát képező, alsó épületben állíttatnék fel, ahol egyelőre három szoba rendeztetnék be, egy nő, egy férfi és egy a fertőző beteg számára. A gyógykezelés az alapitó két orvos személyes vezetésével történnék, kik a szembajok gyógyításával folyó évi jul. 25-től aug. 26-áig a budapesti első számú szemklinikán behatóan foglalkozva, ilyen irányú képzettségükről elismeréssel nyilatkozó bizonyítványt nyertek.

Nagyon érdekes, hogy már akkoriban is mennyi ötlet, mennyi elképzelés jellemezte a békési egészségügyet. Büszkék lehetünk arra, hogy napjainkban is elérhető egy jól működő békési rendelőintézet településünkön. Az intézményben folyamatosak a fejlesztések, a vezetés nagyszerűen menedzseli a rendelőt.


2021-11-20 13:48:00

Ételt osztott a BFKC

A Békési Férfi Kézilabda Club játékosaival, munkatársaival, vezetőivel vettem részt a BFKC által szervezett ebédosztáson a Hétkrajcár Hétvégi Gyermekélelmezési Program keretében.

Százhatvan adag ízletes tokányt osztottunk szét nehéz helyzetben élő gyermekek és családjaik között.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a lehetőségeinkhez mérten segítsük azokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. A Hétkrajcár Program ennek egyik fontos része a városunkban.


2021-11-18 15:38:00

Friss intézkedések a járvánnyal kapcsolatban

Szombattól a kormány zárt térben ismét kötelezővé teszi a maszk viselését

- jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Üzletben történő vásárlás esetén, a bevásárlóközpontokban, a levéltárakban, a múzeumokban, a színházakban, a mozikban, a közigazgatási szervek ügyfelek számára nyitva álló területein kötelező a maszk. Szolgáltatások esetében mindenütt kötelező a maszk, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban az igazgatók döntenek a maszkviselési kötelezettségről, a kormány azt mindenhol javasolja. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Az egészségügyben kötelezővé teszik a harmadik oltás felvételét, és terveznek ehhez hasonló lépéseket az államigazgatásban is.


2021-11-17 09:35:00

Egyeztetés Vad Péterrel

Vad Péterrel, a BékésMátrix ügyvezető-főszerkesztőjével folytattunk megbeszélését.

A lakossági visszajelzések szerint nagyon fontos a minél hatékonyabb, összetettebb tájékoztatás, amire éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk. A portálnak ezentúl is nagyon fontos szerepet szánunk a városi fejlesztések kommunikációja terén, ahogy a települési rendezvényekről szóló információk eljuttatásában is számítunk a BékésMátrixra.

Örömmel fogadtam Péter kreativitását, ötleteit.


2021-11-16 11:22:00

Egyeztetés a kulturális intézményekkel

Konstruktív légkörű összevont értekezletet tartottunk a kulturális központ, a könyvtár és múzeum munkatársai részére.

A képviselő-testület októberi ülésén döntött arról, hogy nonprofitként működő gazdasági társaságot alapít a város kulturális feladatainak, könyvtári, valamint múzeumi feladatainak ellátása céljából Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság néven. A változás legfőbb célja, hogy tovább növeljük a hatékonyságot és a szinergiát.

Ezekről a változásokról egyeztettünk az intézmények munkatársaival. Nagyon fontos visszajelzés számomra, hogy valamennyi szakember, valamennyi dolgozó tovább folytatja a munkát. Az új kft. pedig minden dolgozót ugyanazokkal a feltételekkel vesz át, amelyek mentén jelenleg is foglalkoztatják őket.

Köszönöm mindenkinek az együttműködő hozzáállást! Biztos vagyok benne, hogy egy jól működő kft. kezdi meg működését januártól városunkban.


2021-11-15 09:50:00

Egyházak találkozója

Az egyházak, a helyi gyülekezetek képviselőivel egyeztettünk a városházán.

Ennek részeként számos jövőbeni elképzelésről, közös tervekről, elképzelésekről beszélgettünk. Olyan fontos feladatok terén alakulhat ki még szorosabb együttműködés, mint a város még szebbé tétele vagy a fiatalok számára hasznos programok biztosítása.

Köszönöm az egyházak, a gyülekezetek munkáját. Nagyon sokat tesznek a városért, a Békésen élő emberekét.


2021-11-14 08:00:00

Múltidéző, távbeszélő hálózat fejlesztése

A vármegyei távbeszélő hálózat kibővítése tárgyában hozott megyei határozatot a kereskedelemügyi miniszter jóváhagyta.

A mintegy 2500 forint költséget igénylő kibővítés hivatva lesz azon hiányokat eloszlatni, amelyek a távbeszélő használatában eddig előfordultak – írta 1898 október végén a Békés című újság. A kibővítés főbb részletei lesznek Szarvasnak Endrődön át a központtal rövidebb úton való összekapcsolása, Békésnek Gyula felé való közvetlen összekötése és Gyula és Csaba között egy új bronzhuzal létesítése. A távbeszélőnek előnyösebben való használhatósága valószínűleg az előfizetők számát is jelentékenyen fogja szaporítani. 

Érdekes, hogy a kommunikációnak már 123 éve is milyen fontos szerepe volt, és az akkori technikai viszonyok között próbáltak is tenni annak fejlesztése érdekében. Úgy gondolom, hogy ma is fontos, hogy itt, Közép-Békésben a legjobb, leghatékonyabb kapcsolatot alakítsuk ki a környező városokkal, községekkel. Együtt lehetünk igazán erősek.


2021-11-13 08:00:00

Baky utca: Lakossági fórum

Mucsi András képviselő úr kezdeményezésére lakossági fórumot tartottunk a Baky utcában élők számára a városházán.

Az egyeztetésen olyan fontos kérdésekről esett szó, mint a közlekedésbiztonság vagy a hulladékelhelyezés. A felvetett problémákra igyekszünk megoldásokat találni.

Nagyon köszönöm azoknak, akik eljöttek a fórumra, és köszönöm Mucsi Andrásnak is, hogy kiemelten figyel a körzetében felmerülő lakossági jelzésekre. Mindez nagyon fontos, hogy csak közösen érhetünk el eredményeket.


2021-11-12 08:17:00

Kihelyezett bizottsági ülés a SZKIRG-ben

Kihelyezett ülést tartott a Szegedi Kis István Református Iskolában a Mucsi András vezette humán és szociális bizottság.

Az intézményben Palatinus Pál igazgató, Molnár Máté lelkész, Kis Eszter gazdasági igazgatóhelyettes és dr. Pataki Ágnes igazgatóhelyettes kalauzolt végig minket, és szólt az iskola eredményeiről, valamint a jövőbeni tervekről. Önkormányzati képviselőként és református presbiterként a város szempontjából kiemelten fontosnak tartom, hogy a patinás intézmény nagyon szép jövő előtt áll.


2021-11-11 09:40:00

református egyházközség, gazdasági bizottság

A jelenleg futó pályázatok, a gimnáziumi osztálytalálkozók kérdésének rendezése és a továbbképzési stratégia kidolgozása egyaránt szerepelt a Békési Református Egyházközség gazdasasági bizottsága közelmúltban megtartott gyűlésének napirendjén.

A gyülekezet harmadik negyedévi zárásáról ugyancsak tárgyaltunk a tanácskozáson.

A bizottság elnökeként nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan képet kapjunk a gyülekezeten belül, illetve az oktatási-nevelési intézmény összetett munkájáról. 


2021-11-10 08:38:00

Megújul a főtér egy része is

Tovább folytatjuk a főtér szebbé, hangulatosabbá tételét.

A Karacs Teréz utca felújításához kapcsolódva, a Szánthó Albert utca és a Karacs Teréz utca közötti szakaszt ezekben a napokban térkövezik le a szakemberek. A fejlesztés bontási része elkészült, és már elkezdődött a konkrét kivitelezés is. Ha az időjárás engedi, akkor akár egy héten belül befejeződhet ez a beruházás is.


2021-11-09 13:48:00

Beruházások, református óvoda, digitális tudásközpont, civil ház

Jó ütemben halad az új református óvoda építése a Fábián utcában.

A beruházás részeként több mint 514 millió forintból 876 négyzetméteres, négy csoportszobából álló intézmény létesül majd városunkban.

A városi fejlesztéseket pedig ezúttal is igyekszünk összehangolni, azokat szerves egészként kezelni. Néhány nappal ezelőtt írtam arról, hogy a civil házban Digitális tudásközpontot alakítunk ki, ahol a legmodernebb, 21. századi technika válik elérhetővé.

A református óvoda elkészültével a jelenlegi Jantyik utcai, önkormányzati tulajdonú, de az egyház fenntartásában működő óvoda helyett a Fábián utcai, új épületbe járnak majd a gyerekek. Az így megürülő Jantyik utcai épületet pedig civil központnak alakítjuk ki. Számunkra nagyon fontos a korszerű oktatás-nevelés, ahogy azt is lényegesnek tartjuk, hogy a civil szervezetek számára ideális környezetet biztosítunk.


2021-11-08 12:46:00

Ismét bővül a szakrendelő

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő pszichiátriai szakrendelése és gondozása bővült 2021. október 4-től kezdődően Dr. Orvos Máté Balázs pszichiáter szakorvos rendelésével.

Dr. Panari Ildikó Főorvos és dr. Felföldi Margit Főorvos, valamint Kocsor Andrea klinikai szakpszichológus rendelési ideje változatlanok maradtak.

Az újonnan érkező szakorvos az Intézet pszichiátriai ellátásában nem csupán szakmai fejlődést, a betegek számára könnyebben hozzáférhető ellátást is jelent egyben azáltal, hogy az újonnan érkezett szakorvossal immár 3 szakorvos rendel a békési pszichiátrián.

A szakrendelések zavartalan működéséhez szükséges volt bővítési munkálatokat végezni a pszichiátriai részlegen. A bővítések során egy második pszichiátriai rendelő kialakítására és egy új pszichológusi szoba leválasztására és kiépítésére került sor. Ezáltal kényelmesen fogadhatják a betegeket a pszichiátriai részlegen.


2021-11-07 08:00:00

múltidéző, jótékonysági bál fiatalokért

A békési kereskedelmi ifjúság a békési gimnáziumi szegény tanulók javára a „Korona“ kávéházban zárt körű bált fog rendezni – számolt be 1884-ben az eseményről a Békés című újság. Mint írták, az előkészületekből ítélve igen fényes bálra számíthat a mulatni vágyó közönség, hisszük is, hogy eddig... úgy most is a legjobb sikernek fog örvendeni.

Bálanyának sikerült az ifjúságnak a köztisztelet és szeretetben álló Lavatka Ágostonné ő nagyságát megnyerni…. rendező bizottság alakult meg, kik fő feladatokul tűzték ki, hogy a szegény tanulók segélyezésére minél több tiszta jövedelmet produkáljanak, és hogy a résztvevő közönségnek egy kedélyes estét szerezzenek.

Vannak dolgok, amelyek 140 év után sem változnak. Városunkban a képviselő-testület döntése értelmében éppen a napokban adta át a békési középiskolai ösztöndíjat Kálmán Tibor polgármester. Nagyon fontos volt akkoriban is és nagyon lényeges most is, hogy segítsük a tehetséges, de nehéz helyzetben élő fiatalokat. Ezért a jövőben is igyekszünk mindent megtenni.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.