Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

2022-09-18 08:00:00

Múltidéző - hatalmas eső

100 milliméter csapadék – száztizenegy évvel ezelőtt

Negyvennyolc óra alatt 100 mm.-nél felüli esőnk volt, oly mennyiség ez, aminőre már évek óta nem volt eset –írta 1910 szeptemberében a Békés című lap. Az esőre nagy szükség volt és gazdáink egyáltalában nem sokalják, mert a föld hihetetlenül száraz volt, úgy hogy a szántás kötöttebb talajokon legnagyobb nehézségekbe ütközött. De jótékony hatása volt az esőnek késői veteményekre, s a legelőkre is. Kár, hogy az esőt augusztus 31-én este 8 óra után óriási szélvihar előzte meg, mely vármegyeszerte nagy károkat okozott. így Köröstarcsán a vihar fákat csavart ki. Békésen a motorosvasút mentén a telefonoszlopok kidőltek, a kazlak összekuszálódtak és széjjelszóródtak. Szeptember elsején este nagy zivatar volt olyan égiháborúval, aminőhöz hasonló az egész nyáron nem fordult elő. A villámok szakadatlanul bevilágították az egész égboltozatot és számtalanszor lesújtottak iszonyú menydörgéstől kísérve.

 

Mondják, hogy nem csak a történelem, de az időjárás is ismétli önmagát. A lap beszámolója szerint 1910 nyara is száraz volt, minden bizonnyal sokakat sújtott az aszály. Azután szeptemberre varázsütésre megjött az eső. Sajnos az idei év is hasonló volt, sőt, talán még kedvezőtlenebb. Ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy előkészítsük egy olyan projektet, amely segíthetné az öntözést. Nem olyan rég pedig békési gazdák nagyon szimpatikus kezdeményezést indítottak útjára ugyanilyen célból.

Mellesleg tegnap is nagy eső hullott térségünkre.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.