Polgár Zoltán

Békés város alpolgármestere

Bemutatkozás

Polgár Zoltánnak hívnak és gyermekkorom óta Békésen élek. A Karacs Teréz utcában nőttem fel. Feleségemmel, Marikával - aki fodrász - a Keserű soron alapítottunk családot és neveljük két gyermekünket Sárát és Zoltánt.

Életem vezérlő-csillagai a sport, a közösségi élet és az ezeket átszövő szervező munka. Végigjártam a békési kézilabdasport színtereit: játékosként eljutottam a csapatkapitányságig, dolgoztam játékvezetőként és másodállásban a klub vezetője voltam. A sport mutatta meg nekem a küzdelem emberi arcát, adott életre szóló barátságokat és máig ható tanulságokat. Csapatjátékosnak tartom magam: korábban játékosként, később pedagógusként és napjainkban, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként dolgozva. Álljanak hát most itt közös jövőnk, elképzeléseink, és a terveink:

Hiszek a közösség mindenek fölötti erejében. Hiszek a munka becsületében, az összefogás értékében. Hitem szerint a jövőhöz vezető út nem a vakszerencse, nem az ígéretek kérdése. Itt élve testközelből élem meg a kerületünk, Bánhida mindennapjait. Látom az itteni erősségeket és akadályokat egyaránt. A választásokig folyamatosan, és azután is megtartandó lakossági találkozókon - és akár az internetes fórumokon is - megtalálhatjuk, meg fogjuk találni a közös hangot, kialakítjuk közös stratégiánkat szűkebb környezetünk jövőjének megformálására. Mindehhez az Önök aktív közreműködése, felügyelete adhatja meg felhatalmazást. Önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként az Önök érdekeinek feltétel nélküli képviselete lesz a feladatom a testületben.

Csapatjátékosként szót kell ejtenem Kálmán Tibor pogármesterről és képviselő társaim közös munkájáról: A körzeti munkánkban az általam is kitűzött célokat kell a legfontosabbnak tartanunk. A körzetek lakóiból azonban összeáll városunk Békés lakossága, képviselőikből a képviselőtestület. A feladatok, a terhek, a sikerek és az örömök közössé válnak.

Közössé válnak de nem adódnak össze, inkább megosztódnak. A megosztott feladatok és terhek könnyebbednek, ellenben a megosztott sikerek és örömök többszöröződnek. A választópolgárok közreműködése és felügyelete, a polgármester, a képviselők - Én és a csapatunk - munkája és alázata tömörítheti egybe azt amit közösségnek hívunk. KÖZÖSSÉGNEK, tiszta SZÍVVEL, tiszta LÉLEKKEL.

Megköszönöm eddigi figyelmüket! Mi Békésért Vagyunk!

2022-04-24 08:00:00

Múltidéző - Békési Galéria születése

Harminckilenc évvel ezelőtt, 1983-ban is foglalkoztatta a helyieket, hogy miként tehetnék még szebbé városunk ikonikus épületét.

Mint a megyei napilap megírta, a békési Jantyik Mátyás Múzeum — és ezáltal a város — számára minőségileg új művelődési lehetőségeket teremt a Békési Galéria megszületése. Kitértek arra, hogy a békési városatyák még 1884-ben elhatározták, hogy a vasút megépültével várhatóan növekvő idegenforgalom miatt építtetnek egy szállodát a szerény vendéglátási lehetőségek kibővítésére. Az elhatározást — ma már szinte elképzelhetetlennek tűnő, gyors megvalósítás követte. A szálloda ugyanis 1886-ra fel is épült, s később mint bérház, kávéház és kaszinó, jó szolgálatot tett a városnak. Az impozáns, eklektikus építmény a felszabadulás után az ország első vidéki művelődési házának színtere lett. E minőségben becsülettel szolgálta a várost évtizedeken át, mígnem az 1978-as földrengés megroppantotta falait. Helyreállítása nagy anyagi áldozatok árán 1979- ben meg is kezdődött, s az újjávarázsolt épületrészekben 1983-ban már működött is a könyvesbolt, a korszerű gyermekkönyvtár, egy presszó, s az emeleti részen a művelődési központ. Akkoriban pedig egy múzeumi szerkezet részévé tették.

Érdekesség, hogy közel negyven év után, jelenleg is azon dolgozunk, hogy a különleges épület homlokzata, külseje megújulhasson egy nagyszabású fejlesztés részeként. Emellett arra is törekszünk, hogy a galéria tartalmában is megújulva várja a vendégeket, az érdeklődőket a jövőben.


Egyéb (további) tartalmak szűrés és dátumválasztás alapján...

Postacím


Békési Polgármesteri Hivatal 5630 Békés, Petőfi Sándor utca 2.