Állatok Világnapja

Állatok Világnapja

Világnap

„Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van... Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt.”

Azt hiszem, Márai Sándor mai is aktuális gondolatai összecsengenek az Állatok Világnapjának céljaival, a vadon élő állatok védelmével, a felelős háziállat-tartással, az ember-állat együttélés szabályainak betartásával.

Személyesen nagyon tisztelem azt a fáradhatatlan, fárasztó, nagyon nehéz és önzetlen munkát, amit városunkban az Esély Állatvédő Egyesület tagjai végeznek hosszú évek óta. Ennek a tiszteletnek és a szervezet tevékenységének támogatása érdekében városunk cukrászdáival közösen akciót indítottunk. Minden egyes Békés tortájából megvásárolt szelet árából 50 forint az egyesület munkáját segíti. A vásárlók nyereménysorsoláson is részt vesznek majd, a regisztrálók között 100 ezer forint értékű utazási utalvány talál gazdára.

Kérem segítsék Önök is az állatvédelem békési dolgainak további előmozdítását.

Előző Cikk Következő Cikk