Szomorú...

Szomorú...

Rongálás Békés

Egy szomorú dologról szeretnék most pár gondolatban szólni.

A kritikákra próbálok, próbálunk nem meggondolatlanul, vagdalkozva reagálni. Amennyiben lehetséges, az építő jellegűeket meghallva, az ésszerűeket megfogadva próbálunk jobbítani a dolgokon. A városunkban folyamatban lévő beruházásokat sok kritika éri. A városközpont rendezése közben is záporoztak a néha rosszindulatú megjegyzések. Mára viszont már egy gyönyörű, élhető, rendezett főteret vehetünk birtokba.

Több információval rendelkezünk nemtörődöm, esetleg vandál vagy netán szándékos károkozásokról. A mások által lelkiismeretesen végzett munka semmibevételéről. Szomorú ezzel szembesülni. A jövő hét elején két konkrét eset kapcsán meg is teszem a büntető feljelentést a város nevében. Sajnos ezek számomra is beárnyékolják néha a sikereken érzett derűmet.

A futófolyosó - a teljes elkészültét követő illetve átadás utáni - használatáról sem véletlen jelenik meg cikk a Békési Újság hasábjain. Sajnálom, hogy ezt szinte felszólító módban kell tegyük. Manapság sokak számára már nem fontos, hogy vigyázzanak az értékekre, közös értékeinkre. Sajnos már most érkeznek panaszok a nem rendeltetésszerű használatra vonatkozóan. Az ebből eredő sérülések, károk kijavítását valószínűleg pont azok okozói fogják leghangosabban számonkérni természetesen a városon.

Kérem, várjuk meg az átadást, a park teljes rendezését. Tartsuk be a használati feltételeket. Hiszem, hogy közösségünk egy olyan hellyel gazdagszik, ami hosszú távon szolgálhatja az egészséges életmódot, a pihenést, a kikapcsolódást.

Békés, 2020.06.27.

Polgár Zoltán

Békés város

alpolgármestere

Előző Cikk Következő Cikk